Administratie publica

Pe Lacul Curiacul va fi amplasată o fântână arteziană plutitoare, în valoare de peste 700 milioane lei vechi

Curiacul 1Despre lucrarea de modernizare a Lacului Curiacul din municipiul Câmpina am scris de mai multe ori. Am avut multe ocazii să o facem, având în vedere că această lucrare a durat doi ani. Acum, investiţia este aproape gata. A costat 1.344.282 lei (fără TVA), adică peste 13 miliarde de lei vechi. Zona şi-a schimbat complet imaginea, chiar dacă mai există unele probleme acolo, cum ar fi reziduurile petroliere care ies la suprafaţă, pe lac, motiv pentru care Curiacul trebuie curăţat de două-trei ori pe săptămână. Ei bine, dacă amenajarea zonei este aproape gata, mai rămâne de adus şi montat fântâna arteziană plutitoare. Pentru această fântână, Primăria Câmpina a organizat o procedură de achiziţie publică directă, contractul fiind încredinţat societăţii Augment SRL Bucureşti. Obiectul contractului – furnizare, transport, montare şi punere în funcţiune a unei fântâni arteziene plutitoare iluminată. Valoarea contractului – 68.975 lei fără TVA, deci peste 700 milioane lei vechi. Fântâna va fi amplasată în mijlocul Lacului Curiacul.

7 Comments

 1. Florin says:

  Inteleg ca inca sunt persoane care si dupa mai mult de zece ani de cand s-a trecut la leii noi inca vorbesc in lei vechi. Dar sa vad in anul 2015 un articol in care se vorbese inca de lei vechi mi se pare penibil.

 2. minion says:

  Cand o sa functioneze si fantana arteziana de langa sala de sport a CNNG ?!?

 3. As says:

  Ideea este de apreciat.Dar nu este cam exagerat pretul?Sa avem in vedere si faptul ca trebuie gasita cauza producerii reziduurilor petroliere si inlaturata.Altfel,pretul privind intretinerea se va ridica permanent si vom avea permanent comentarii critice la adresa acestei investitii,zic eu laudabile dar pentru multi dintre noi inutila…

 4. Ion Dandoaselea says:

  Nu stiu cat e de utila pentru campineni dar este o realizare frumoasa. Poate ca ar fi bine de realizat un acces dinspre „drumul vechi al garii”, o pasarela metalica peste calea ferata cu coborare pe malul lacului. Odata cu amenajarea (eventuala) a acestei strazi ca o promenada, accesul dinspre oras ar fi mult mai facil, s-ar transforma intr-o plimbare placuta.
  Bineinteles insa ca administratia Tiseanu si-a pus amprenta si asupra acestei lucrari in stilul caracteristic:dupa ce totul este finalizat vedem ca inca lacul se umple (si destul de des se pare) de reziduri petroliere. Nu se puteau gasi inca de la inceput sursele de poluare? Si sa se blindeze conductele ce deverseaza aici? Campinenii „vechi” stiu ca acest lac a fost poluat in acest fel dintotdeauna.
  Referitor la fantana am o nelamurire mare : intrand pe site-ul celor de la Augument din Bucuresti vad ca cea mai mare si complexa fantana arteziana plutitoare pe care o comercializeaza acestia costa ….8.399 Euro inclusiv TVA. Adica 30.140 lei fara TVA,ceva mai putin de jumatatea sumei pe care primaria a platit-o catre firma respectiva. O fi oare si altceva la mijloc sau doar o informatie incompleta pe care o detinem noi?
  Mai jos linkul catre firma respectiva :

  http://www.amenajariacvatice.ro/Fantani-arteziene-plutitoare/Fantana-arteziana-Air-Flo-LM-4-kW-400-Volt–pID67.html

 5. Badescu Florin says:

  Geniala idee,sa aerisesti Haznaua Curiacul pe bani f.f. multi !

 6. vlad says:

  Florin, asta e una dintre cele mai simple metode de manipulare. Unii editorialisti scriu asa pentru a mari impactul. Deh, fiecare cum e invatat:)

 7. admin says:

  Deci, unde e manipularea? La fantana, arteziana, plutitoare sau aproape un miliard cu tot cu TVA? Stiti cumva si ce inseamna editorialist?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *