Administratie publica

Străzile Calea Doftanei, Voila, Bobâlna şi Orizontului NU vor fi modernizate anul acesta

Calea-DoftaneiLa sfârşitul acestei săptămâni, vineri, 25 septembrie, Consiliul Local Câmpina va aproba o nouă rectificare bugetară. Nu este vorba despre bani în plus, ci despre o redistribuire a banilor alocaţi deja unor lucrări, de la capitolul „funcţionare” la cel de „dezvoltare”. Mai exact, de la reparaţii, la investiţii. Este o redistribuire care se face şi la recomandarea Curţii de Conturi, care nu consideră normal ca lucrări de o mai mare amploare, mai costisitoare, să figureze la reparaţii, când de fapt acolo este vorba despre o investiţie în toată regula. Iar când suma investită pe domeniul public este mare, atunci creşte şi valoarea de inventar a bunului respectiv. Care sunt cele mai importante lucrări care, prin rectificare, trec de la reparaţii la investiţii? Sunt cele care ne interesează şi, într-un fel, ne dor pe noi toţi: reabilitarea străzilor Calea Doftanei, Voila, Orizontului, Bobâlna, Ion Câmpineanu şi reabilitarea Bulevardului Nicolae Bălcescu. Din păcate, nu credem că vreuna dintre aceste artere rutiere importante din Câmpina vor fi modernizate în acest an.
Iată care sunt sumele alocate fiecărei lucrări, cu precizarea că, la ultimele patru care vor fi enumerate este vorba despre studiu de fezabilitate şi proiectare:
– reabilitare Strada Ion Câmpineanu – 556.000 lei
– reabilitare Bd. Nicolae Bălcescu – 1.160.000 lei
– reabilitare Strada Bobâlna – 50.000 lei
– reabilitare Strada Orizontului – 50.000 lei
– reabilitare Strada Calea Doftanei – 50.000 lei
– reabilitare Strada Voila – 50.000 lei

Chiar dacă bani există şi chiar dacă reabilitarea acestor străzi este inclusă în bugetul pentru 2015, nu mai este timpul fizic pentru executarea lucrărilor. Până se publică anunţul în vederea licitaţiei şi apoi până se derulează toată procedura de achiziţie publică, vine iarna şi nu se mai poate face nimic. Nu mai vorbim că în cazul celor patru străzi jalnice (Calea Doftanei, Voila, Bobâlna şi Orizontului) trebuie realizate mai întâi studiile de fezabilitate şi proiectarea şi abia apoi licitaţia pentru modernizare. Este adevărat, şi lucrările de canalizare au încurcat planurile administraţiei locale, pentru că toate aceste străzi erau incluse în proiectul de canalizare cu fonduri europene, despre care nimeni nu ştie să ne spună în acest moment dacă va mai continua sau nu.
În ceea ce priveşte Bulevardul Nicolae Bălcescu, cel mai probabil acesta va fi doar betonat (exact aşa) pe porţiunea unde s-a lucrat la reabilitarea conductei de distribuţie a apei potabile, iar anul viitor ar urma să fie modernizat complet, de la Casa Tineretului până la sere.

4 Comments

 1. Andrei says:

  Mi-am rupt toata directia la masina in pe strazile de cacat din campina, am facut zob toata masina m-au costat 5000 de lei reparatiile din cauza ….

 2. Badescu Florin says:

  Canalizarea face parte din proiectul „ROMANIA CORUPTA” !Mai mult ca sigur finantarea este blocata datorita frudei ce trebuie raportata.Au fost destule articole in presa ,sa asteptam noi amanunte de la DNA.

 3. Anti-HidroPrahova says:

  Nemernicii de la CJ fura ca-n codru cu DNA-ul la ei in gradina! Incredibil cat de tupeisti sunt unii oameni si astia de la Hidro Prahova sunt spume spumelor! RUSINE! Ce zice Cosma, il doare la basketi!

 4. maryo says:

  RUSINE CELOR HIDDRO PRAHOVA

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *