Social

Toate unităţile de învăţământ din Câmpina au obţinut fără probleme autorizaţie de funcţionare

An scolar 2Anul şcolar 2015-2016 a început fără probleme majore la unităţile de învăţământ din Câmpina. Toate grădiniţele, şcolile şi liceele au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare. S-au realizat lucrările necesare de reparaţii şi igienizări, pentru clasa zero există spaţiile necesare, toate posturile din învăţământ sunt acoperite cu cadre didactice. În general, lucrurile stau bine. Problemele apărute sunt de altă natură şi sunt probleme naţionale, nu neapărat locale. Cum ar fi faptul că elevii clasei a III-a, de exemplu, nu au manuale noi şi trebuie să înveţe după cele vechi. Revenind la situaţia unităţilor de învăţământ, Câmpina a fost şi rămâne un caz fericit, aici investindu-se anual miliarde bune în lucrările de reparaţii şi modernizări de la şcoli. Situaţia s-a îmbunătăţit şi la nivelul judeţului, din acest punct de vedere. În 2009, de exemplu, 253 de unităţi de învăţământ din Prahova nu aveau autorizaţie de funcţionare. La sfârşitul anului şcolar 2014-2015, din totalul celor 682 unităţi de învăţământ (659 de stat şi 23 particulare), 12 erau nu aveau autorizaţie sanitară de funcţionare. Este vorba despre Şcoala Gimnazială Lapoş, Grădiniţa nr. 38 din Ploieşti, Şcoala Gimnazială „Andrei Nicolescu-Păcureți” din comuna Păcureți; Şcoala Gimnazială din satul Matiţa (comuna Păcureți), Grădiniţa din Matiţa, Grădiniţa cu program normal din Drajna de Sus, Grădiniţa cu program normal dinPosada, Grădiniţa din satul Izvoru (comuna Provița de Sus), două grădiniţe din comuna comuna Puchenii Mari, Şcoala Gimnazială din satul Stoienești – Ariceștii Rahtivani şi Şcoala Gimnazială din comuna Ariceștii Rahtivani.
Potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Prahova, grădiniţele de la Drajna, Odăile şi Puchenii Mari şi Şcoala Gimnazială din Păcureţi vor primi autorizaţie de funcţionare, iar celelalte opt unităţi de învăţământ vor intra într-un program de monitorizare până la remedierea deficienţelor semnalate în timpul controalelor.

2 Comments

  1. Badescu Florin says:

    Fantastic! Multumim din inima conducatorilor iubiti de DNA!!!!!!! Sunt doar sarcini de serviciu contra salariului lor ce se incaseaza lunar fara probleme, fie ca e vreme rea sau buna.Daca salariile sunt mici sunt liber sa plece.

  2. petcu says:

    Bine ca puscariile beneficiaza de schimbarea wc-urilor turcesti cu wc normale,chiar din inox,in conditiile in care Sc.gen.4(apartinand Colegiului Grigorescu) detine Wc-uri turcesti mizerabile ! Oare aceste avize de functionare sunt date de orbi si de anosmici ?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *