Social

Veşti bune în prima zi de şcoală pentru elevii de la Poiana Câmpina

Scoala Poiana 1Ca de fiecare dată, festivitatea de deschidere a noului an şcolar a avut loc pe terenul de sport al Şcolii Gimnaziale „Învăţător Ion Mateescu” din Poiana Câmpina. Alături de elevi, cadre didactice şi părinţi s-au aflat primarul Alin Moldoveanu, secretarul Primăriei – Simona Onea, consilierul local Bogdan Oprea, reprezentanţi ai Poliţiei Municipale Câmpina şi Poliţiei Locale din Poiana, directorul Bibliotecii „Dimitrie Gusti” din localitate – Gabriela Pârvu. Directorul instituţiei, profesor Gabriela Cazacu, a precizat faptul că, în anul şcolar 2015-2016, la Poiana învaţă 216 elevi, de la clasa zero până la clasa a VIII-a. Toate posturile sunt acoperite cu cadre didactice, pe timpul verii au fost realizate mai multe lucrări de reparaţii şi igienizări, iar autorizaţia sanitară de funcţionare a şcolii a fost obţinută fără probleme, ca în fiecare an, de altfel.
Primarul Alin Moldoveanu le-a adus elevilor şi părinţilor mai multe veşti bune. Mai întâi a vorbit despre cele două investiţii care vor începe în acest an – racordarea şcolii şi grădiniţei la reţeaua principală de canalizare, cele două unităţi fiind racordate, până acum, la canalizarea societăţii Petroutilaj (fosta Uzină Poiana). A doua investiţie care va fi realizată tot cu fonduri de la bugetul local – un nou teren de sport pentru şcoală, situat în spatele unităţii de învăţământ, pe un spaţiu destul de mare şi care acum este liber. Actualul teren de sport va fi transformat în parcare.
Scoala Poiana 2 Scoala Poiana 3
Vestea cea mai bună, aşteptată de toţi elevii, este aceea că pe 26 septembrie toată şcoala merge într-o nouă excursie. „În 2013, am organizat o excursie la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, Muzeul Satului şi Muzeul Antipa. Anul trecut, am fost pe Valea Prahovei, la Mănăstirea Caraiman şi Palatul Cantacuzino din Buşteni, la Castelul Peleş din Sinaia şi apoi la Cota 1400. Anul acesta vom merge la Târgovişte, la Mănăstirea Dealu, la Muzeul Poliţiei şi la Curtea Domnească”, a declarat Alin Moldoveanu. Copiii şi profesorii nu vor plăti nimic, excursia fiind finanţată integral de primarul comunei şi câţiva sponsori privaţi.
Scoala Poiana 4 Scoala Poiana 5

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *