Social

Zeci de voluntari au ecologizat traseul pe care se va desfăşura competiţia de ciclism Câmpina Open MTB – Race for Autism

Ecologizare traseu 1Câmpina Open MTB – Race for Autism a ajuns la cea de-a patra ediţie, iar evenimentul se va desfăşura, vă reamintim, sâmbătă, 5 septembrie, pe dealurile din jurul municipiului. Cu o săptămână înainte de competiţie, organizatorii şi mai mulţi voluntari au ecologizat traseul şi au strâns zeci de saci cu gunoaie. Pentru că, din păcate, la capitolul civilizaţie mai avem foarte mult de lucrat unii dintre noi. Şi nu numai că au fost strânse gunoaiele, ci s-a şi cosit şi greblat, acolo unde a fost cazul, a fost îndepărtat mărăcinişul şi a fost marcat întregul traseu. Ecologizare traseu 3 Ecologizare traseu 2
Câmpina Open MTB are drept scop promovarea unui stil de viaţă sănătos. Competiţia are şi o componentă caritabilă, sumele rezultate din taxele de participare fiind utilizate pentru proiecte în beneficiul copiilor cu autism, derulate prin Fundaţia Romanian Angel Appeal (RAA). Până astăzi, 400 de ciclişti profesionişti şi amatori s-au înscris deja la Câmpina Open MTB. Iar alţi 30 de ciclişti s-au înscris împreună cu echipele pe care le reprezintă (categoria Corporate). Înscrieri se pot face inclusiv în ziua evenimentului, la faţa locului.
Pentru ediţia din 5 septembrie, organizatorii au pregătit premii în valoare de 26.500 lei. Vor fi premiate toate categoriile de competitori (profesioniști, amatori, copii – feminin, masculin), inclusiv pe categorii de vârstă. Fondul de premiere, în bani, este de 9.950 lei și este asigurat de OMV Petrom, iar premiile în produse și vouchere sunt în valoare totală de 16.550 lei și sunt asigurate de OMV Petrom, Himalaya Adventure, Edenland, Diverta, Soceram, Bikexpert-Cube, Geobatesaua, Regenovex. Premiile în bani sunt oferite categoriilor Elite, General – traseu lung, General – traseu scurt și Juniori Elite, iar pentru câștigătorii locurilor 1, 2 și 3, la categoriile Juniori și Copii, se acordă premii în produse și vouchere. Anul acesta va fi premiată şi o nouă categorie – Corporate, la care companiile vor putea înscrie echipe de câte 3-5 participanți. Competiția va fi urmată de o tombolă cu produse puse la dispoziție de sponsori, premiul cel mare fiind oferit de societatea Lemet.

MTB-1

„Primele trei ediții ale concursului Câmpina Open MTB – Race for Autism au însemnat peste 2.000 persoane prezente la eveniment, peste 120 voluntari implicați în organizare, aproape 15.000 de persoane direct informate cu privire la competiție, peste 200.000 lei investiți în organizare, peste 68.000 lei strânși din taxa de participare și utilizați pentru un proiect adresat copiilor cu autism din Câmpina și împrejurimi. Cu banii strânşi s-au organizat trei cursuri pentru părinţi care au copii cu autism; au fost cumpărate materiale de lucru pentru Centrul de zi „Sf. Filofteia” din Câmpina și pentru 15 famili; 104 cadre didactice de la două grădinițe și patru școli au urmat cursuri de formare în vederea integrării copiilor cu autism în învățământ; s-au realizat programe de pregătire pentru echipa Centrului „Sf Filofteia”. În plus, patru școli din Câmpina au beneficiat de cursuri de instruire în această primăvară”, se menţionează în comunicatul transmis de Fundaţia Romanian Angel Appeal şi Asociaţia Caraiman Câmpina – organizatorii Câmpina Open MTB – Race for Autism.
(Fotografiile au fost preluate de pe pagina de Facebook a competiţiei Campina Open MTB)

1 Comment

  1. Dana says:

    Bravo

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *