Administratie publica

A început distribuirea formularelor pentru ajutorul de încălzire. Angajați ai Primăriei Câmpina îi așteaptă pe beneficiari la sediul Poliției Locale

Ajutor incalzireLa Câmpina a început ieri distribuirea cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi şi petrolieri. Ca și în anii anteriori, persoanele / familiile care utilizează gaze naturale sau energie electrică pentru încălzirea locuinţei pot depune formularele completate şi actele doveditoare la sediul Poliţiei Locale Câmpina, din Strada1 Decembrie 1918, nr.7, de luni până joi, între orele 8.00-15.00, iar vineri între orele 8.00-13.00. Beneficiarii care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri pentru încălzirea locuinţei vor depune cererile la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, din incinta Primăriei Câmpina. 
Vă reamintim că beneficiază de ajutor de încălzire familiile sau persoanele singure al căror venit net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 615 lei, cu condiția să nu dețină:  clădiri, alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, terenuri care depăşesc 1.000 mp, autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani, utilaje agricole, utilaje de prelucrat lemnul sau depozite bancare mai mari de 3.000 lei.

Anul trecut, 1.087 familii sau persoane singure din Câmpina şi-au depus dosarele și au beneficiat de ajutor pentru încălzire. Numărul celor care solicită sprijin financiar pentru încălzirea locuinţei este tot mai mic. Dacă în perioada 2007-2008, în Câmpina erau peste 7.000 de beneficiari ai ajutorului de încălzire, în 2009 – 2010 numărul lor s-a redus la jumătate, pentru ca apoi să rămână undeva în jurul a 1.000 de persoane. Şi asta nu pentru că ar fi crescut veniturile populaţiei, ci pentru că s-a modificat radical legislaţia care reglementează acordarea ajutorului de încălzire şi tot mai puţine familii/persoane se încadrează în prevederile legale.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *