Administratie publica

Adio canalizare! Cast a reziliat contractul cu HidroPrahova pentru lucrările de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte

Calea DoftaneiPentru Câmpina, aceste lucrări de canalizare realizate cu fonduri europene au fost un adevărat coșmar. Lucrurile nu au mers bine de la început, s-au poticnit de nenumărate ori pe traseu, procentul de realizare abia se apropie de 45% și vă informăm cu dezamăgire că atât va rămâne. Zilele acestea, Cast Bănești (societatea executantă) a reziliat contractul cu HidroPrahova pentru lucrările de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Motivul – neachitarea lucrărilor executate. Suma restantă pe care Cast o are de încasat de la HidroPrahova pentru ceea ce a lucrat până acum depășește 17 milioane lei, după cum ne-au comunicat reprezentanții societății din Bănești. 
„Urmare a solicitării dumneavoastră, vă aducem la cunoștință că pe data de 26.10.2015 a încetat de drept contractul nr. 8631/2465B/29.10.2013, încheiat între HIDRO PRAHOVA S.A., în calitate  de beneficiar, și CAST S.R.L., în calitate de antreprenor, având ca obiect execuția lucrării CL8 Extindere rețea de canalizare în Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte, județul Prahova.
Contractul a încetat prin rezilierea acestuia de către Antreprenor, după preavizul emis în data de 12.10.2015, având nr. 2456 B și înregistrat la HIDRO PRAHOVA S.A. sub nr. 4867/12.10.2015 și a survenit din cauza neîndeplinirii culpabile a mai multor obligații contractuale ale Beneficiarului, în principal a neachitării lucrărilor executate. Menționăm că la data prezentei, există lucrări executate și neachitate, în cadrul proiectului susmenționat, de peste 17.000.000 lei, lucrări suportate din surse proprii ale Antreprenorului. Totodată, precizăm că, deși am avut toată disponibilitatea necesară de finalizare a proiectului, ne-am confruntat cu lipsa de reacție a beneficiarului la problemele apărute pe parcursul derulării contractului, probleme a căror rezolvare era exclusiv obligația acestuia.” – acesta este punctul de vedere transmis pentru Campinaph.ro de conducerea societății Cast Bănești.

Așadar, contractul a fost reziliat. Pentru Câmpina, este o adevărată lovitură de teatru, în condițiile în care nu au fost canalizate nici jumătate din străzile incluse în proiect. Ce s-a făcut e bun făcut. Ce a început și nu s-a terminat (pentru că sunt străzi aflate într-o astfel de situație), așa rămâne. Ce nu s-a făcut nici nu se mai face pentru că sunt șanse minime ca HidroPrahova să mai poată obține vreodată fonduri europene pentru un asemenea proiect, iar bugetul local nu permite o asemenea investiție într-un termen relativ scurt. Să nu uităm că au rămas necanalizate străzi importante și foarte dificile, cum ar fi Calea Doftanei, Bobâlna, Voila, Orizontului și altele.

6 Comments

 1. co sinus says:

  Vine iarna iar omătul proaspăt va acoperi tot. Dar, după iarnă, vine și primăvara, cu dezghețul ei cu tot. Abia atunci o să iasă la iveală, precum ghioceii, dezastrul din carosabil. Valabil și pentru gunoaie. Și va rămâne foarte puțin timp până la alegerile locale.
  Să vezi atunci cum se agită mușuroiul.

 2. Dima Paul says:

  Vai de capul nostru in ce hal si a batut Hidroprahova joc de noi si de banii de la UE. Vai de strazile din oras. Acuma ce facem? Ce au stricat aia reparam pe banii nostrii?

 3. Badescu Florin says:

  Era anormal ca aceasta lucrare sa se termine fara FRAUDA ,si este in linie cu ce se intampla in tara .Nu este sector,departament,etc. fara FURT din banii publici.

 4. florin dochia says:

  nu mai înţeleg nimic… şi cine este de vină? cine va plăti pentru asta??? ar trebui tocmiţi nişte rakeţi să le administreze o corecţie pe cinste!

 5. Ion says:

  Cum ,cine este de vina ?? Pai D N A-ul este de vina ,ca a inchis robinetul spagilor ! Cei de la C.J. si de la Hidro se intreaba : Atatia bani si noi…nimic ???

 6. solutia finala says:

  Toti directorii,adjunctii,secretarele,combinatorii,complicii din alte institutii,impreuna cu familiile lor ,vor incepe imediat munca la canalizarea neterminata,asfaltare,curatenie,etc.Li sr vor da pe inventar roabe,lopeti,tarnacoape Masa va fii servita la locul de munca in gamele de tabla ,indiferent de conditiile meteo.Cand vor termina ,vor pleca unde vor vrea dar nu acasa ,pt ca aceasta a fost confiscata in acest timp,pentru acoperirea prejudiciului.Asa s-a ridicat Romania din cenusa si arata ca o floare pana acum 25 de ani ,apoi au venit animalele si au praduit-o.Puneti pozele lor pe fiecare stalp din oras sau aduceti-i in piata sa -i cunoastem si sa avem ce scuipa.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *