Social

Apel disperat al familiei Dumitran: „Ajutaţi-ne să o salvăm pe Andreea!”

Andreea 1Era un ghem de fetiţă, în 2009, când am scris pentru prima dată despre ea. Avea 8 ani, era în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina şi tocmai fusese diagnosticată cu „formaţiune tumorală infiltrativă bulbo-protuberenţială”, mai pe scurt – tumoare la cap. Sunt şase ani de atunci. Şase ani de când Andreea Ioana Dumitran se luptă pentru viaţa ei, o luptă cumplită ca şi boala pe care o are. Sunt şase ani de când părinţii ei fac posibilul şi imposibilul să-i asigure tratamentele necesare în ţară şi în străinătate. Nici nu ştim cum mai rezistă aceşti oameni, nici nu ştim cum mai are acest copil puterea să suporte durerea şi toate tratamentele medicale: radioterapie, chimioterapie, intervenţie chirurgicală, din nou chimioterapie şi radioterapie, hipertermie locală, terapie câmp magnetic, terapie cu ozon, terapie cu oxigen etc. Au fost perioade în care veştile erau bune. Şi cu toţii speram că s-a terminat suferinţa, mai ales după tratamentul de la clinica profesorului Alexander Herzog, din Bad Salzhausen (Germania). Din păcate, acum lucrurile s-au înrăutăţit. Tumora de la trunchiul cerebral a recidivat pe tot meningele coloanei, conform ultimului rezultat de la RMN.
„Pe lângă tratamentul de la clinica din Germania, Andreea va avea nevoie din nou de radioterapie, de data asta pe coloana vertebrală. La ultimele analize făcute luna aceasta, pe 2 octombrie, rezultatele pentru ficat au ieşit proaste şi trebuie să facem noi investigaţii ca nu cumva să fi contactat un virus de hepatită. Toată această luptă cu boala ne-a secătuit financiar. De aceea apelăm la cei care pot şi doresc să ne ajute. Orice sprijin, cât de mic, contează enorm pentru Andreea!”, este rugămintea lui Gabriel Dumitran, tatăl Andreei. Cheltuielile sunt foarte mari. Şedinţele de radioterapie, chimioterapie, chemoembolizare costă mii de euro. Asta, pe lângă tratamentul necesar, avion şi altele. Crud şi foarte nedrept, dar iată că viaţa Andreei se măsoară în bani. Ştim că este greu, că toţi trecem printr-o perioadă dificilă, că sufletele multora dintre noi sunt, poate, teribil de încărcate. Însă vorbim de viaţa unui copil minunat, frumos şi talentat, un copil luptător şi pe care trebuie să-l sprijinim să iasă învingător.

O puteţi ajuta pe Andreea trimiţând SMS la 8828, cu textul „Andreea” sau prin donaţii în conturile deschise pentru ea la:
BCR Sucursala Câmpina
Titular cont : DUMITRAN GABRIEL
RO 46 RNCB 0208010023620001 – PENTRU LEI
RO 13 RNCB 0208010023620013 – PENTRU EURO

Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii medicale vă putem pune la dispoziţie documentele necesare, primite de la tatăl Andreei.

4 Comments

 1. DUMITRAN GABRIEL says:

  Multumim celor care ne-au ajutat pana acum prin donatii si prin SMS-uri. Va rog sa o ajutati pe Andreea prin macar prin SMS-uri.

 2. Cristina says:

  Cat se doneaza prin SMS (nu am vazut sa fie specificat)? Multumesc si sa va ajute Dumnezeu sa va vedeti fata sanatoasa

 3. Alin says:

  Cred ca este numar cu tarif fix si anume 2 euro/SMS

 4. OanaMoldoveanu says:

  Uite ca am citit un text foarte bun scris intr-un mod greu de gasit in netul din Romania. Acum, dupa ce am citit acest articol, vreau sa va comunic ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, atunci reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu intarzia sa ajungeti la timp unde trebuie sa ajunget. Multumesc!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *