Eveniment

Câmpina a spus „La mulți ani!” Armatei Române

Ziua Armatei 14Ziua Armatei Române a fost marcată şi în acest an, la Câmpina, printr-o serie de acţiuni desfăşurate în parcul din Centrul Civic, acolo unde se află amplasat Monumentul Soldatului Necunoscut. Mai întâi, a dansat Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” al Casei de Cultură „Geo Bogza”. Apoi, au cântat corurile reunite ale Colegiului Tehnic Forestier și Liceului Tehnologic Energetic. Au urmat un ceremonial religios, depuneri de coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut și parada militară. Din păcate, comparativ cu anii precedenți, foarte puțină lume a participat la manifestările dedicate Zilei Armatei. Asta, în condițiile în care vremea a fost superbă. Chiar și delegațiile oficiale au fost puține și destul de „subțiri”, iar aici ne referim la partidele politice, instituțiile publice, diverse asociații și firme. Au lipsit și detașamentele de jandarmi și pompieri militari, Garda de Onoare fiind constituită din elevi de la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina și Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza și un detașament al Poliției Locale Câmpina. Dar chiar și așa, Câmpina a spus „La mulți ani!” Armatei Române, pe 25 octombrie 2015, la împlinirea a 71 de ani de la eliberarea Transilvaniei şi 156 de ani de la înfiinţarea Statului Major General.
Ar mai trebui menționate aici două lucruri. Într-un spaţiu special amenajat la parterul blocului 23J, din Parcul de la Soldat, a a fost amenajată o expoziție cu decorații, insigne și însemne militare, toate aparținând unui tânăr din Târgoviște – Mihai Tinel. O colecție chiar impresionantă, realizată cu multă pasiune și eforturi financiare.
Al doilea lucru care trebuie menționat – veteranii de război din Câmpina au primit diplome de onoare din partea administrației locale, dar despre acest subiect vom scrie separat.
Ziua Armatei 1 Ziua Armatei 2 Ziua Armatei 3 Ziua Armatei 4 Ziua Armatei 5 Ziua Armatei 6 Ziua Armatei 7 Ziua Armatei 8 Ziua Armatei 9 Ziua Armatei 10 Ziua Armatei 11 Ziua Armatei 12 Ziua Armatei 13 Ziua Armatei 15 Ziua Armatei 16 Ziua Armatei 17 Ziua Armatei 18 Ziua Armatei 19 Ziua Armatei 20

1 Comment

  1. Bimbi says:

    Chiar nu se gaseste nimeni cu o idee sa se mai faca si altceva? Ei nu s-or fi plictisit sa participe mereu si mereu la acealasi tip de actiune?! Si, apropo, se va repeta de 1 Decembrie. Macar atunci, poate vine lume mai multa!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *