Zona de agrement Lacul Curiacul a fost inaugurată astăzi în prezenţa unui număr impresionant de oficialităţi. A fost invitat chiar şi prefectul Rodica Paraschiv. Au venit consilieri locali, directori ai instituţiilor publice câmpinene, directori din Primărie, reprezentanţi ai constructorului şi proiectantului, foşti primari ai localităţii, cetăţeni de onoare ai Câmpinei. Au fost aduşi inclusiv copii, elevi de la Şcoala Gimnazială „B.P. Hasdeu” – pentru a testa echipamentele pentru fitness şi micuţi de la grădiniţă – pentru a umple locul de joacă. Nimic nu a fost lăsat la întâmplare. Gazdele evenimentului – primarul Horia Tiseanu şi directorul firmei Floricon Salub – Florin Constantinescu. Dincolo de această inaugurare cu iz electoral, trebuie să recunoaştem că modernizarea Lacului Curiacul a schimbat complet imaginea zonei. Lucrările au durat mult, aproape doi ani, dar a ieşit o treabă bună. Practic, o groapă de gunoi a fost transformată într-o zonă de agrement.
Astăzi, în scurtul său discurs de la inaugurarea Lacului Curiacul, primarul Horia Tiseanu a vobit despre lucrarile care s-au realizat aici şi despre costuri: 1.344.282 lei (fără TVA) – modernizarea şi aproximativ 69.000 lei (fără TVA) – fântâna arteziană plutitoare şi iluminată. A menţionat faptul că vor fi amplasate camere video de supraveghere astfel încât să nu fie cineva tentat să distrugă bunurile din parc, iar Poliţia Locală va monitoriza zona. Primarul a adus şi o veste bună – reprezentantul CFR prezent la inaugurare a anunţat că Primăria Câmpina va primi aviz pentru a putea interveni şi pe celălalt mal al lacului, lângă calea ferată. Până acum, conducerea CFR nu şi-a dat acordul pentru ca firma care a realizat lucrările de modernizare să poată lucra şi pe partea cu calea ferată, acolo unde se intenţiona realizarea unui gard şi a unei alei. După primirea avizului, se va putea amenaja şi malul respectiv.
Astăzi, ca la orice inaugurare, s-a vorbit doar despre lucruri frumoase. Cele mai puţin frumoase, cum ar fi reziduurile petroliere care continuă să iasă la suprafaţă pe lac, nu-şi aveau rostul, probabil. În continuare lacul trebuie curăţat de două-trei ori pe săptămână pentru că altă soluţie nu există, din păcate. Oricum, vă invităm să vă plimbaţi prin noua zonă de agrement. A fost plătită din bani publici, s-a făcut o investiţie importantă aici şi ar fi păcat ca locuitorii municipiului să nu se bucure de ea.
Foarte foarte frumosc ce s-a facut acolo, imi amintesc cand locul era pur si simplu o groapa se gunoi. Nu ma asteptam sa se faca ceva asa de frumos la noi in Campina! Felicitari domnului primar ca s-a tinut de cuvant si felicitari firmei care a executat lucrarea!
Domnul primar e dator cu peretele de tenis daramat la amenajarea lacului; de cateva luni nu raspunde unui memoriu pe aceasta tema…
PRIMARUL DIN PRAHOVA CARE A REFUZAT BORDURILE LUI VIDEANU.
Invitatie pt cei din fotografiile de mai sus sa mearga la SINAIA.Acolo se poate bedea cu adevarat un oras statiune de valoare EUROPEANA,unde se poate vedea selectie de materiale ,calitate si executie ireprosabila dar si un concept EUROPEAN.Campina e departe de adevar ,materiale de unica folosinta ,executie mediocra si in final nici un CONCEPT sau Viziune a unui oras turistic european.
Asa ca voi merge pt relaxare la SINAIA.
peretele de tenis era facut de Anghel pe terenul lui..a iesit bine de tot parcul asta, daca pe viitor se va face si partea de sus, chiar va fi misto de tot! Badescu, nu compara merele cu perele, ia compara Sinaia cu Sibiu si apoi Sibiu cu Viena si apoi Viena cu Zurich..merge? nu merge..