Pe Bulevardul Bălcescu se lucrează încet și prost! Și primarul Horia Tiseanu recunoaște asta

Categorie: Administratie publica 30 octombrie 2015

Balcescu lucrare 1Noi am tot scris despre lucrarea de reabilitare a rețelei de distribuție a apei potabile de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. O lucrare începută în primele zile ale lunii august și care nu a fost, încă, finalizată. Se lucrează încet și se lucrează prost. Pământul este lăsat pe carosabil chiar și după astuparea și betonarea șanțurilor.E multă mizerie. Sunt gropi semnalizate superficial și imposibil de văzut pe timp de noapte. Sunt probleme reale, pe care noi le-am tot semnalat, iar la unul dintre articolele noastre, primarul Horia Tiseanu a comentat și ne-a acuzat că manipulăm cititorii. Ei bine, la ședința de aseară a Consiliului Local, primarul și viceprimarul Câmpinei au recunoscut că la lucrarea de pe Bulevardul Bălcescu sunt multe probleme. La fel și la lucrările de reabilitare a rețelelor de apă potabilă de pe Calea Doftanei și Bobâlna. Toate aceste lucrări fiind executate de firma Ascon Câmpina, care a subcontractat lucrarea de la Fluid Development SRL Constanța, câștigătoarea licitației. 
Primarul Horia Tiseanu: „Nu se lucrează suficient de repede și bine. Chiar am cerut subcontractantului să finalizeze cât mai urgent lucrările de pe Bulevardul Bălcescu, Calea Doftanei și Strada Bobâlna. Sunt lucrări cu fonduri europene, iar licitația nu a fost organizată de noi, ci de Compania Națională de Investiții. Nu am decis noi cine câștigă, cine execută și nu suntem parte în acest contract!”
Viceprimarul Ion Dragomir: „Este o bătaie de joc ce se întâmplă pe Bulevardul Bălcescu. O nepăsare și o nesimțire fantastică din partea constructorului! Până și betonul l-au turnat direct peste pământ, fără stratul de întărire, de stabilizare. Nu mai vorbesc de ritmul lent în care se lucrează și de toate celelalte probleme!”
Au reacționat și mai mulți consilieri locali, care s-au plâns de șanțuri și gropi, de intersecții blocate, de durata mult prea mare a lucrărilor, de calitatea proastă a acestora. Balcescu lucrare 2

Primarul are dreptate, licitația pentru reabilitarea rețelelor de apă a fost organizată la București, de Compania Națională de Investiții, prin intermediul căreia se derulează acest proiect co-finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Pentru Câmpina, este vorba despre 3,43 milioane lei fără TVA. Licitația a fost câștigată de SC Fluid Development SRL Constanța, care apoi a încheiat un contract de prestări servicii cu Ascon Câmpina, una dintre firmele locale abonate la lucrări pe bani publici. Și nu putem să nu ne întrebăm cum a ajuns Ascon să execute reabilitarea rețelelor de apă, de ce s-a mai băgat Fluid Development la licitație dacă ulterior a dat altcuiva lucrarea, de unde știa Fluid Constanța de Ascon Câmpina? Sau poate că a existat cineva care le-a recomandat celor din Constanța firma din Câmpina și s-a bătut palma în trei.

2 comentarii to “Pe Bulevardul Bălcescu se lucrează încet și prost! Și primarul Horia Tiseanu recunoaște asta”


 1. Badescu Florin says:

  Chiar daca banii provin de la UE,se lucreaza dupa standarde Africane dupa cum se mira conducerea Primariei.Chiar sa intelegem ca lucrarea este impusa de altii, beneficiarul are voie doar sa critice si sa priveasca la fel ca populatia?????.Si ce mare diferenta este cand constructorul este selectat de Primaria Campina ,difera cine se mira ?o mare mizerie fie pe bani europeni sau locali,orasul va arata din ce in ce mai dezolant.De neinteles cata risipa de bani pt mai nimic.Adica nu este clar ca firmele sunt arondate politic indiferent de unde vin si ce culoare au banii???? Recomandarea este clara ,scoaterea Politicului din Economic pe bani publici,doar atunci se poate vorbi de CALITATE si de un oras EUROPEAN.Pana atunci sa ascultam vaicarelile Primariei sa inghitim gogosile lor si sa ne prefacem ca au dreptate neavand altceva de ales.

 2. Ion says:

  S.C.Ascon este firma d-lui Haseganu. Cine-l cunoaste ….stie ca face numai …carpeli !Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE