Administratie publica

Pe Bulevardul Carol I, în Cartierul Câmpiniţa, se lucrează. Încetişor, încetişor…

Carol I 1Bulevardul Carol I este închis circulaţiei de aproape 10 zile pentru asfaltare. Ne referim la tronsonul cuprins între intersecţia cu Strada Oituz (sensul giratoriu de la Fibec) şi intersecţia cu Strada Rahovei. Termenul de realizare a lucrărilor pe acest tronson este de două săptămâni, începând din 24 septembrie. Va expira în curând şi este foarte puţin probabil să poată fi respectat având în vedere ritmul în care se lucrează. Iar dacă se strică din nou vremea, este clar că lucrările vor întârzia. Şi trebuie asfaltat tot bulevardul, până la bazinul de apă. Practic, ne vom confrunta cu aceleaşi probleme pe care le avem de fiecare dată la lucrările importante din municipiu – încep cu întârziere, se desfăşoară greoi, nu se respectă termenele, uneori nici indicatorii tehnici şi nu răspunde nimeni pentru asta.
Pe Carol I, administraţia locală îşi doreşte o asfaltare de calitate, o refacere a carosabilului cu strat de geocompozit, strat de legătură şi strat de uzură. Iar în unele zone, acolo unde se impune o anumită consolidare a drumului, vor fi şi mai multe straturi – fundaţie din balast, strat de balast stabilizat cu ciment, strat de bază, strat de legătură şi la final stratul de uzură. Toate acestea sunt prevăzute în contractul cu firma executantă şi sună chiar bine. Totuşi, surse din cadrul Primăriei ne-au declarat că, pe lângă faptul că se lucrează lent, nu sunt respectaţi nici indicatorii tehnici prevăzuţi în contract. Vom urmări acest subiect şi vom reveni asupra lui. În mod cert, vom avea această ocazie având în vedere cum merg lucrurile.
Carol I 2 Carol I 3 Carol I 4

Vă reamintim că lucrările de asfaltare sunt realizate de firma Oaş Com Impex SRL din Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 1,5 milioane lei, fără TVA. Pe perioada lucrărilor la primul tronson, circulaţia este deviată:
– pe traseul Carol I – Oituz – I.H. Rădulescu – Bucegi – Crângului – Carol I (pe sensul de mers spre Braşov);
– pe traseul Carol I – Rahovei – Redutei – Pictor Nicolae Grigorescu – Carol I (pe sensul de mers spre centrul municipiului).
Traficul greu este deviat pe Carol I – Dunării – Bogdan Vasile – Bucegi – I.H. Rădulescu – Oituz – Carol I.

1 Comment

  1. Aurica says:

    Cred ca nu vor sa deranjeze riveranii, d-aia lucreaza „incetisor, incetisor”!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *