Administratie publica

RADEF își bate joc de Primăria Câmpina în privința cedării cinematografului

Cinematograf-1Scriam la începutul lunii iunie, că Primăria Câmpina a reluat demersurile în vederea preluării cinematografului de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor – RADEF. Există baza legală pentru acest lucru, iar multe cinematografe din țară au trecut deja în proprietatea și administrarea autorităților locale. La Câmpina, preluarea întârzie, ceea ce ridică mari semne de întrebare. Iar ultima adresă trimisă de RADEF Primăriei Câmpina este de-a dreptul ridicolă și constituie un argument în plus, dacă vreți, că RADEF nu vrea să predea cinematograful. Vă prezentăm în facsimil adresa RADEF pentru a vă convinge și dvs, de „seriozitatea” unei instituții a statului român, aflată în subordinea Ministerului Culturii. Adresa RADEF
La ședința de aseară a Consiliului Local, consilierii s-au arătat indignați de modul în care administrația câmpineană este tratată de RADEF, în condițiile în care legea este de partea Câmpinei în povestea cu preluarea cinematografului.
Consilierul Enache Dragomir: „Este inadmisibil ceea ce se întâmplă! Cum adică legea nu precizează cine suportă deplasarea în teritoriu a echipelor de la RADEF? Trebuie să scrie în lege asta? Să vină încoace, suportăm noi cheltuielile, le dăm și un pahar de vin, dar să ne dea odată cinematograful, că deja se întrece măsura!”
Consilierul Elena Albu: „Sunt indignată de acest răspuns al RADEF, făcut, mă scuzați pentru expresie, la mișto. Pur și simplu, își bat joc de noi! Vă rog frumos să le scrieți și să-i întrebați la cât estimează cheltuielile și vă promit că eu fac chetă, inclusiv la prietenii mei de pe Facebook, strângem banii și îi plătim. Pentru că toți vrem cinematograful înapoi. De ce peste tot se poate și doar la Câmpina nu? Da, bănuim de ce, știm că aici e ceva la mijloc, dar nu putem accepta o asemenea bătaie de joc la adresa administrației locale și a orașului!”
Primarul Horia Tiseanu: „RADEF ne-a trimis această scrisoare pe care eu o consider de-a dreptul caraghioasă. Cineva își bate joc de noi și nu putem accepta așa ceva! Nu vom lăsa lucrurile așa, mai ales că avem legea de partea noastră!”

Cinematograful Central din Câmpina datează din 1959. Sunt câțiva ani buni de când Primăria face demersuri pentru preluarea cinematografului de la RADEF, dar fără succes. Din 2004, cinematograful este închiriat de către RADEF, firmei Rotalic.

 

1 Comment

  1. Mary says:

    Of,si batut si cu banii luati dl primar

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *