Social

Violența domestică și traficul de ființe umane – subiecte dezbătute astăzi, la Câmpina, ca parte a proiectului european destinat femeilor șomere

Seminar someri 2“Combaterea stereotipurilor de gen, a traficului de fiinţe umane şi violenţei domestice”, aceasta a fost denumire completă a seminarului organizat astăzi de Primăria Câmpina şi Fax Media Consulting, în cadrul proiectului cu finanţare europeană “Egalitatea de şanse şi gen prin antreprenoriat şi calificare”. Vă reamintim că este vorba despre acel proiect în valoare de peste 2 milioane lei, câştigat anul trecut de administraţia locală şi destinat calificării şi recalificării femeilor aflate în căutarea unui loc de muncă. Pe parcursul celor 18 luni de implementare a proiectului, la Câmpina sunt organizate diferite evenimente pentru promovarea principiului egalităţii de şanse pe piaţa muncii, iar acțiunea de astăzi se înscrie în rândul acestora. Este, de fapt, a treia campanie importantă care se adresează femeilor implicate în proiect, după cea din toamna anului trecut, referitoare la discriminarea pe piaţa muncii și cea din primăvara acestui an, privind violența domestică. 
La seminarul de astăzi au participat primarul Horia Tiseanu și alți reprezentanţi ai Primăriei Câmpina, reprezentanți ai Fax Media Consulting, ai unor instituţii publice, precum şi o parte dintre femeile care urmează cursurile de calificare şi recalificare din cadrul proiectului cu finanţare europeană.
Seminar someri 1
Se estimează că, în prezent, în România, o femeie este victima violenţei domestice la fiecare 30 de secunde. La nivel mondial, una din trei femei a fost măcar o dată în viaţă victimă a violenţei domestice. Din studiile realizate reiese că, din păcate, violenţa domestică se transmite din generaţie în generaţie. Ceea ce începe cu o palmă, cu un “accident”, devine rutină, iar relaţia din familie ajunge să fie una de control, manipulare şi abuz.
Traficul de fiinţe umane este una dintre infracţiunile cele mai grave la nivel mondial. O formă modernă de sclavie, victimele fiind, în general, femei şi copii.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *