Administratie publica

Administrația locală a renunțat la serviciile avocatului Constantin Pănoiu pentru procesul privind „turnul înclinat” din centrul Câmpinei

Turn-inclinatAdministrația locală a pierdut până acum toate procesele cu societatea Erin SRL, proprietara “turnului înclinat” din centrul municipiului. De șase ani se judecă Primăria cu firma menționată pentru ca terenul de sub construcție să revină municipalității, iar monstrul din beton să dispară. Toate instanțele au dat câștig de cauză până acum firmei Erin SRL. S-a ajuns inclusiv la rejudecare, iar Primăria a pierdut din nou, la Secţia civilă de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova. Sentința a fost pronunțată în luna martie a acestui an, iar motivarea a fost redactată după șapte luni, adică la sfârșitul lunii octombrie. Administrația locală a avut 15 zile la dispoziție pentru a face recurs. Am scris despre toate acestea pe larg, de nenumărate ori. Care sunt noutățile? Ei bine, la ultima ședință ordinară, Consiliul Local Câmpina a decis să se meargă mai departe cu recursul, dar să se renunțe la serviciile avocatului Constantin Pănoiu și dosarul să fie preluat de juriștii Primăriei, cel puțin deocamdată. Consilierii câmpineni sunt de părere că vina pentru pierderea proceselor o poartă tocmai avocatul plătit din bani publici.
Consilierul Elena Albu: “Trebuie să mergem mai departe și să facem recurs. Dar să angajăm alt avocat. Eu înțeleg că dl. Pănoiu a fost, de fapt, avocatul lui Ungureanu și al societății Erin, plătit de noi din bani publici”.
Consilierul Daniel Ioniță: “Au fost pierdute toate procesele, în condițiile în care legea era de partea noastră, ceea ce mi se pare destul de ciudat. Măcar acum să angajăm un avocat care se pricepe să ne apere și să nu mai acceptăm să îi dăm atâția bani. Cel mai corect mi se pare onorariul de succes!”
Consilierul Adrian Pițigoi: “Este inadmisibil ceea ce se întâmplă! Acest proces trebuia câștigat de mult! Nu pot să înțeleg cum s-a ajuns aici! Haideți să apelăm la un avocat specializat, care să fie ajutat de juriștii Primăriei și să fim atenți măcar de acum înainte, dacă se mai poate salva ceva!”
Consilierul Monica Clinciu: “Din hotărârea instanței și din încheiere rezultă că s-au formulat cereri de lipsă de apărare. Chiar și la ultima fază a dosarului, avocatul nostru nu a fost prezent și pronunțarea a fost amânată. Părerea mea este că de acest recurs trebuie să se ocupe juriștii Primăriei, pentru că ei cunosc situația. Apoi ne putem gândi să angajăm alt avocat. Dar acum trebuie să mergem cu juriștii Primăriei, deoarece un avocat nou nu ar avea timp să aprofundeze acest dosar”.

La câteva zile după ședința CL, juriștii Primăriei Câmpina au înaintat recursul după ce au preluat dosarul de la Constantin Pănoiu. Nu este o situație plăcută pentru nimeni și, probabil, ar fi fost mai bine dacă administrația locală punea piciorul în prag ceva mai devreme. Poate chiar în 2012, atunci când Curtea de Apel a decis rejudecarea cauzei. Iar pentru ca lucrurile să fie clare, poate ar trebui ca aleșii locali să-l cheme pe avocatul Constantin Pănoiu pentru a da unele explicații. Și asta într-o viitoare ședință a CL. Că tot Consiliul Local a aprobat și onorariile care au fost plătite avocatului. Vom reveni.

6 Comments

 1. Badescu Florin says:

  Sediul PNL este in mare pericol in caz de prabusire a turnului.Pacat de valorile liberale ,de ce CL nu aproba si recuperarea prejudiciului creat de avocatul lui Erin platit de Primarie ,pardon de populatia orasului.Cata indolenta si lipsa de responsabilitate !!!!!!!!!!!!si dispret fata de populatie.Sa speram ca mafia va fi decimata !!!!!!!!

 2. AG says:

  E atat de primitivă concepția ca un proces se pierde ca a gresit avocatul. Îmi pare atât de rău ca se arunca cu pietre in Panoiu, dar nimeni nu cauta vinovați la primărie! Stie cineva cum a obținut ,,Ungureanu,, autorizații? Eu stiu! Si mai stiu ca ,,Ungureanu,, nu are nimic in comun cu firma E din! Domnul Panoiu a lipsit la ultimul termen pentru ca a fost la consiliul UNBR in calitate de consilier …. ca si dv domnilor. Sunt foarte dezamăgită de consilierii care.si dau cu parerea fara a cunoaste exact situatia. Sau….. trebuie sa găsim un vinovat… Panoiu… ura! Am inchis gura proștilor!

 3. AG says:

  Panoiu a facut tot ce se putea face raportat la situatia de fapt prezentată de primarie. In al doilea ciclu procesul au aparut, insa , niste acte….. foaaaarte interesante. Aruncati cu pietre in cine nu trebuie domnilor! Din pacate nu toți avocații reusesc sa.si spele clientii. Probabil ca ai lui Panoiu au fost prea ,,murdari,,

 4. Un cetatean says:

  Sa-l aruncam pe avocat de pe cladire. OK si apoi…. Din cate stiu eu si proprietarul este nemultumit de solutia justitiei. Vroia sa obtina ceva bani pe monstrul ala dar nu le-a iesit. S-au dat autorizarii dubioase si pe asta au castigat si vor castiga mereu. Cine le-a dat sa se arunce si ei de pe turn

 5. Andutzu says:

  Ca e vinovat sau nu Panoiu, nu mi se pare f interesant. Din ce stiu eu, proprietarul a construit 2 etaje in plus, nu a mai luat autorizatie de la inspectoratul de stat in constructii si aia a fost. Deci, nu Panoiu sau X sau Y din primarie, proprietarul e vinovat ca nu a respectat planul initial. Sa ne dea terenul inapoi si asa nu face nimic nici acolo si nici la strandul acoperit!

 6. Iubesc Câmpina! says:

  Se tot vorbește despre aceste autorizații succesive pentru imobilul în cauză. Vreau și eu să le văd.
  Cineva?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *