Social

„Cartea de aur a eroilor Câmpinei”, lansată la… ora de dirigenție

Cartea de aur 1La librăria Diverta a avut loc astăzi lansarea volumului „Cartea de aur a eroilor și veteranilor de război din municipiul Câmpina”, care îi are ca autori pe col. (r) Marian Dulă și profesorii Teodor Marinescu și Gheorghe Modoianu. A fost o lansare mai puțin obișnuită, fără oficialități, fără discursuri interminabile, o lansare făcută printre cărți și elevi. Pentru că s-a dorit a fi o oră de dirigenție în care subiectul să fie eroii Câmpinei, cei care au pierit în Războiul de Independență și în cele două conflagrații mondiale. Invitați la lansare au fost profesor Cristina Dinu și elevi de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”. „Cartea de Aur” nu este genul de volum pe care să nu-l mai lași din mână când începi să-l citești. Este, mai degrabă, un manual de istorie, de istorie militară, cu multă, foarte multă informație despre oameni și evenimente, cu fotografii și documente inedite. Este bine structurată și accesibilă, o carte care ar trebuie să se afle în orice bibliotecă personală.
„Cartea de aur a eroilor și veteranilor de război din municipiul Câmpina” a fost realizată de Asociația „Cultul Eroilor” cu sprijinul administrației locale câmpinene.
Cartea de aur 2 Cartea de aur 3 Cartea de aur 4

1 Comment

  1. As says:

    Buna ideea”fara discursuri interminabile…”Dar mi se pare cam restrans grupul de promovare cat si locatia aleasa care este prea mica pentru un asemenea eveniment.Oricum felicitari pentru organizare.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *