Despre canalizarea care nu se mai face. „Să dăm în judecată HidroPrahova!”

Categorie: Administratie publica 2 noiembrie 2015

Strada DealuluiSpiritele s-au încins la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, atunci când s-a vorbit despre… canalizarea care nu se mai face. Adică, despre rezilierea contractului dintre Cast Bănești (firma executantă, câștigătoare a licitației) și HidroPrahova (beneficiarul lucrării). „Cazul Hidro nu mai e o glumă. Gata cu vorbele, să facem și ceva concret! Cer Executivului să depună plângere penală împotriva HidroPrahova. Să dăm în judecată această societate din cauza căreia se întâmplă toate aceste lucruri privind canalizarea. De asemenea, cer Executivului ca, în numele administraței locale, să trimită o adresă Ministerului Fondurilor Europene, prin care să explice situația și să ceară ajutor de urgență pentru Câmpina!”, a declarat, în plenul ședinței, consilierul Adrian Pițigoi. 
Au existat și alte reacții din partea aleșilor locali.
Consilierul Elena Albu: „În oraș, toată lumea înjură primarul și Consiliul Local. Nimeni nu dă vina pe HidroPrahova. Trebuie să le explicăm oamenilor situația așa cum este ea în realitate. Iar eu nu pot lua de bună explicația prezentată de dl. primar că Uniunea Europeană ne dă bani anul viitor ca să continuăm canalizarea. Vom rămâne în veci cu lucrările nefăcute! Propunerea mea este ca Primăria să-i convoace pe reprezentanții HidroPrahova și să facem o dezbatere publică la care să participe și cetățenii!”
Viceprimarul Ion Dragomir: „Problema cu canalizarea este foarte delicată. Și să nu credeți vreodată că e așa simplu să se facă fazarea, adică proiectul să treacă pe o nouă axă de finanțare și să primim din nou bani de anul viitor. Nu pot crede în această explicație pe care, probabil, o dau cei de la HidroPrahova neavând ce să spună. Tot ce s-a făcut până acum în Câmpina este inutil. Tot ce s-a făcut este nefuncționabil pentru că nu au fost canalizate străzile cu colectoare principale. Din cele 16 stații de pompare care ar fi trebuit realizate, nu s-a făcut nici măcar una! Situația este foarte gravă, să știți!”

Ca răspuns la intervențiile de mai sus, primarul Horia Tiseanu a declarat că, în general, nu este de acord cu plângerile penale, nu le consideră o soluție, în schimb a acceptat propunerea Elenei Albu de organizare a unei dezbateri la care să participe administrația locală, reprezentanții HidroPrahova și cetățenii interesați de acest subiect.

Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE