Administratie publica

Dezbatere publică despre canalizare. Sunt invitați directorii HidroPrahova și toți câmpinenii interesați de subiect

CL 2Miercuri după-amiază, de la ora 16.30, la Casa Tineretului are loc ședința extraordinară a Consiliului Local Câmpina, în cadrul căreia vor fi aprobate taxele și impozitele pentru anul viitor. Tot atunci se va discuta și despre canalizare. Adică, despre situația deloc plăcută în care se află municipiul Câmpina după rezilierea contractului cu HidroPrahova de către societatea Cast Bănești, pentru neplata lucrărilor executate. Administrația locală vrea să discute public cu reprezentanții HidroPrahova, cu cei ai firmelor constructoare și ai proiectantului despre dezastrul din localitate, iar la această dezbatere sunt invitați și câmpinenii. 
Este cam târziu pentru un asemenea demers, având în vedere numeroasele probleme apărute în Câmpina din aprilie 2014, de când au început lucrările de canalizare cu fonduri europene, și până în prezent. Să sperăm, însă, că nu este prea târziu! Și să sperăm că reprezentanții HidroPrahova vor da curs invitației. La modul în care s-au comportat de-a lungul timpului în relația cu administrația locală și cu câmpinenii, probabil că n-ar surprinde pe nimeni absența lor de la dezbatere. Din punctul nostru de vedere, însă, directorii HidroPrahova ar trebui să se grăbească miercuri spre Câmpina. Și nu doar din bun simț. Ceea ce uită toată lumea este faptul că HidroPrahova nu e o firmă privată, fără nici o relație cu autoritățile publice. Nu, din contră, acționarii HidroPrahova sunt Consiliul Județean și administrațiile publice din cele 27 de localități deservite de acest operator regional de apă și canal. Câmpina este unul dintre acționarii de la HidroPrahova, are 20% din capitalul și are tot dreptul să ceară socoteală conducerii Hidro.

2 Comments

  1. Bimbi says:

    De ce nu iese Campina din aceasta asociere paguboasa numita Hidro? Am avea toti numai de castigat! Sau sunt interese mult prea mari pentru cei care decid?…!

  2. Badescu Florin says:

    Este mult prea tarziu.Laptele a fost varsat adica Coruptia a invins.Regula este simpla ,FRAUDA se raporteaza si se blocheaza finantarea ,asta s-a intamplat.S-a discutat acest subiest cu mult timp in urma ,sunt deschise dosare de urmarire penala,asa ca redeschiderea unei noi finantari dureaza .Partidele politice stiu foarte bine ,trebuiau sa actioneze cu mult timp in urma sa nu se intample frauda.Constructorul are si el partea lui de vina,lucreaza prost fara respectarea normelor de calitate si protectia muncii,ajutat de cei ce trebuiau sa supravegheze lucrarea ora de ora nu din cand in cand,asa ca si Primaria e vinovata.De fapt asa se lucreaza pe bani publici fara Raspundere.Orasul va ramane mult timp cu aspect dezolant ,interesant cu ce MINCIUNI vor veni politicienii la viitoarele alegeri.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *