Politica

Femeile liberale vor o cotă de reprezentare de 30% pe listele pentru alegerile locale și parlamentare

Colegiu director OFLLa Horezu a avut loc, zilele trecute, Colegiul Director al Organizației Femeilor Liberale, în cadrul căruia s-au dezbătut probleme legate de situația politică actuală și de pregătirea pentru alegerile de anul viitor. Din Prahova, la această acțiune au participat cei doi co-președinți ai Organizației Județene de Femei – Monica Clinciu și Viorica Vasile. La Colegiul Director a fost adoptată o rezoluție privind susținerea cotei de 30% de reprezentare a femeilor  la alegerile locale și parlamentare din 2016. Această rezoluție a Organizației Femeilor Liberale va fi înaintată Biroului Permanent al PNL pentru aprobare. După aprobarea de către BPN, va fi transmisă tuturor organizațiilor din teritoriu, astfel încât, la întocmirea listelor pentru alegerile locale, să se regăsească peste tot unde este posibil această cotă de reprezentare de 30% femei. 
„În actualul context politic din țara noastră, implicarea femeilor în politică trebuie să fie mult mai vizibilă și chiar dacă la nivel declarativ s-au spus multe, nu s-a făcut aproape nimic. Ar trebui, măcar acum, ca partidele politice să vadă că în statele cu nivel de dezvoltare ridicat și cu cele mai reduse niveluri ale corupției nu mai există discriminare de gen în viața publică. Problema discriminării s-a rezolvat prin aplicarea cotei minimale de gen legiferate sau voluntare în interiorul partidelor politice. Iar prin rezolvarea problemei discriminării s-a rezolvat în mare parte și problema corupției”, se menționează în comunicatul de presă remis de OFL Prahova. Colegiu director OFL 2

5 Comments

 1. johnny says:

  A coborât ștacheta pentru Câmpina. Acum au 40%.

 2. Iubesc Câmpina! says:

  Doamnele nu mai reprezintă o noutate în politică. Și este foarte bine.
  Însă trebuie lucrat și la calitate și nu doar la cantitate. Din punct de vedere al prestației în consiliul local. Dacă ne uităm acum în consiliul urbei noastre, au o reprezentare de 37%. Dar dacă studiem activitatea și prestația doamnelor vedem că …… mai trebuie schimbat ceva.
  P.S. La domnii consilieri este și mai rău. Pe alocuri, chiar tragic.

 3. Badescu Florin says:

  poate ne explica Doamnele ce se intampla cu canalizarea orasului,raportul curtii de conturi,pierderea de fonduri europene,calea dacia,masina de 28mii euro etc.,daca nu pot explica, procentul de reprezentare sa fie de 0,01%.

 4. Elvis Arghir says:

  La ora actuala. doamnele din consiliul local se impart in doua categorii :
  Doamne ajuta si Doamne fereste !

 5. Andutzu says:

  Subscriu la parerea domnului Arghir. Ar trebui sa le recomande ceva: bunul simt, simtul de raspundere, profesionalismul, activitati sociale deosebite..nu doar ca sunt femei..sa fim seriosi. Si in sua se intampla la fel cu Hillary Clinton..oricum, la noi in Campina, slaba oferta:)

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *