Social

Ne punem viața în pericol, doar pentru a scurta puțin drumul

DN1 Victor Babes 1În ultima vreme, mai mulți cititori ne-au semnalat o situație apărută pe DN1 și care reprezintă un pericol real pentru participanții la trafic. Mulți dintre ei tratează cu superficialitate problema, autoritățile nu au nici o reacție, nu există nici un fel de prevenție și, probabil, abia după ce, Doamne ferește, se va întâmpla o tragedie se va gândi cineva să ia vreo măsură. Este vorba despre intrarea în Câmpina de pe DN1, din dreptul Podului lui Rache, pe Strada Dr. Victor Babeș, în apropierea Căminului Energetic. De când cu lucrările interminabile de pe Câmpinița, multe persoane care vin la Câmpina la serviciu sau cu alte treburi (inclusiv cu marfă), dinspre Cornu, Breaza etc, intră în municipiu din DN1. Asta, chiar dacă încalcă linia continuă, virează la stânga, de pe sensul de mers spre Ploiești, pentru a intra pe Strada Dr. Victor Babeș. Oamenii preferă să meargă pe DN1 decât să traverseze Câmpina pe străduțele laterale pe unde este deviat traficul în timpul lucrărilor. Și mai preferă să scurteze drumul punându-și viața în pericol, decât să mai meargă puțin și să intre în municipiu pe Calea Dacia. Cei care ne-au semnalat această problemă ne-au spus că au fost martorii unor situații foarte grave, când accidentele au fost evitate în ultimul moment. Iar pe DN1, știm cu toții cum se circulă.
Ne furăm singuri căciula și ne punem viața în pericol pentru o mulțumire de moment că am scurtat drumul. Asta, apropo de schimbarea pe care o vrem cu toții și care, de fapt, ar trebui să înceapă cu fiecare dintre noi. Iar autoritățile care administrează DN1 ar trebui să se gândească eventual să monteze în zonă separatoare de sens, pentru a preveni o tragedie. DN1 Victor Babes 2

1 Comment

  1. As says:

    Montarea in zona respectiva a unor separatoare de sens ar constitui o solutie provizorie.Trebuie gandita o alta varianta care sa permita atat intrarea in Campina de pe DN1,venind dinspre Sinaia cat si iesirea pe aceeasi strada din Campina pe DN1 catre Ploiesti(de ce nu,un eventual sens giratoriu).

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *