Administratie publica

Nu doar cu canalizarea are Câmpina probleme, ci și cu stația de epurare

Statie epurare 18 milioane de euro pentru canalizare și 8 milioane euro pentru stația de epurare a apei. Acestea sunt sumele aferente Câmpinei în proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova”, derulat prin intermediul HidroPrahova. Despre canalizare am tot scris și știm deja cu toții câte probleme au existat și continuă să existe la acest capitol. Ei bine, nici în ceea ce privește stația de epurare situația nu este mai bună. Se vorbește chiar despre posibilitatea rezilierii contractului de execuție, ca și în cazul canalizării. Motivul ar fi tot neplata facturilor pentru lucrările executate până acum. Conducerea HidroPrahova spune că nu se pune problema rezilierii contractului, dar admite faptul că sunt probleme și la stația de epurare. 
„Din păcate, stația de epurare de la Câmpina este realizată într-un procent de doar 35% și probabil vom ajunge tot la fazare, adică la o prelungire a finanțării europene pentru anul viitor, pentru că este puțin probabil ca lucrările să fie finalizate anul acesta. Într-adevăr, au existat probleme și la contractul de execuție pentru stația de epurare. Licitația a fost câștigată de compania germană Passavant Roediger GMbH. La două luni după semnarea contractului au schimbat subcontractantul, care este o firmă din România, a fost multe probleme atunci, iar lucrarea este mult întârziată”, a declarat directorul general al HidroPrahova, Adrian Semcu, la întâlnirea de aseară cu administrația locală câmpineană.
Lucrările de modernizare a staţiei de epurare a municipiului Câmpina au început în primăvara acestui an, la aproape doi ani de la semnarea contractului de execuție. Ca și în cazul canalizării, investiția trebuia finalizată anul acesta. Dar iată că, la început de noiembrie, abia s-a ajuns la 35%. Statie epurare 2

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *