Școala Centrală, singura unitate de învățământ din Câmpina fără autorizație ISU

Categorie: Social 9 noiembrie 2015

Scoala CentralaCea mai nouă școală gimnazială din Câmpina și una dintre cele mai moderne unități de învățământ din municipiu și chiar din județ nu are autorizație de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Și este singura unitate din Câmpina aflată în această situație, după cum reiese dintr-un raport făcut public de ISU Prahova. O situație paradoxală și poate greu de crezut, dar chiar așa stau lucrurile. „Din 2007, de când școala a fost dată în folosință, facem demersuri pentru a obține autorizarea ISU și nu am reușit nici până acum să rezolvăm această problemă”, ne-a declarat prof. Nicolae Necula, directorul Școlii Centrale. Conducerea instituției spune că în fiecare an întocmește hârtiile necesare, că apelează la serviciul specializat pentru obținerea autorizațiilor, că a cerut sprijin inclusiv de la Primăria Câmpina (ca proprietar al clădirii în care funcționează școala), dar nu s-a făcut nimic. Școala a rămas tot fără autorizație. „Eu consider că la noi totul este în regulă pentru că am tratat cu atenție această problemă. Avem hidranți funcționali, avem ieșiri de urgență, nu am lăsat nimic la voia întâmplării. Dar nu avem această autorizație de la ISU și, vă spun sincer, nu cred că este vina noastră. Am făcut toate demersurile, toate hârtiile, am trimis la ISU tot ce ne-au cerut, dar autorizația tot nu a venit”, ne-a mai declarat directorul Școlii Centrale, Nicolae Necula.
În urmă cu aproape două săptămâni, școala a fost vizitată din nou de reprezentanți ai ISU. „Culmea, unul dintre ei mi-a spus că unitățile de învățământ construite după 2006 nu au nevoie de o astfel de autorizație. Iar școala noastră există din 2007. Și în toți anii ăștia noi am încercat să obținem autorizația. Nu știu ce să mai cred!”, a afirmat prof. Nicolae Necula.
Poate acum lucrurile se vor clarifica, având în vedere și contextul generat de tragedia de la București, de la Clubul Colectiv. Poate lucrurile se vor mișca mai repede, poate cei care trebuie să ia măsuri vor reacționa în timp util.

7 comentarii to “Școala Centrală, singura unitate de învățământ din Câmpina fără autorizație ISU”


 1. Ioana says:

  Eu cred ca asa este. Si intr-adevar in unele cazuri pompierii spun ca nu e nevoie de autorizatie. Dar asta nu inseamna ca nu fac controale sau ca nu suntem in ordine cu toate.

 2. mto says:

  E simplu – scoala nu ar trebui sa functioneze fara Autorizatia ISU. In cazul constructiilor din Romania, autorizatia de functionare este echivalenta cu autorizatia ISU – daca nu ai asta, nu ai voie sa functionezi!! E incredibil cum cladirile ce apartin de stat sunt lasate sa functioneze (mai ales fiindca vorbim de cladiri cu mari aglomerari de persoane), in conditiile in care, pentru orice patron, autorizatia ISU este vitala pentru a functiona.

  Un sistem capusat si care se autodistruge.

 3. Andutzu says:

  Directorul sa isi asume raspunderea pentru faptul ca nu a avut autorizatie! Fix de asta am iesit in strada..

 4. Badescu Florin says:

  Este spatiu public,Primaria ce zice?e ocupata cu iluminatul pt sarbatorile de iarna,nu se vor mai vedea gropile cred ei.

 5. mto says:

  Primaria e principalul responsabil pentru situatie.

 6. I says:

  Cred ca si Casa Tineretului are probleme de ce nu se sesizeaza nimeni?
  Autorizatie ISU,ar trebui sa aiba toate institutile publice,nu doar scoala centrala scoasa in fata,sunt convins ca sunt nereguli peste tot la o intelegere de paharsi verbal !!!

 7. I says:

  Intelegerile se fac la un pahar si uita de contracte imediat,va rog sa faceti un control amanuntit si la Casa Tineretului S-ar putea sa aveti mari surprize !Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE