Administratie publica

Centrul de Informare și Promovare Turistică, un proiect finalizat doar pe hârtie

Centru 2Ieri a avut loc conferința de închidere a acestui proiect cu finanțare europeană. Un proiect mic, dar care a generat probleme mari. Un proiect finalizat doar pe hârtie pentru că pe teren încă se mai lucrează. Șase luni nu au fost de-ajuns pentru firma bucureșteană General Service Grup 98 SRL să termine această construcție destul de mică, după cum se poate vedea și din imagini. În ciuda problemelor existente la acest proiect, primarul Horia Tiseanu s-a comportant ieri ca și cum discutam despre o mare realizare. Ca și cum la finalul conferinței se ridica o barieră și autocare întregi cu turiști năvăleau în Câmpina. Ne-am permis să întrebăm de ce construcția nu este finalizată, în condițiile în care a început pe 18 iunie, iar termenul limită era 23 noiembrie. Ne-am permis să întrebăm de ce noul centru în cea mai mare parte cu bani europeni are uși vechi și zgâriate. Întrebările noastre au deranjat. Primarul Câmpinei n-a spus că nu acesta este subiectul conferinței. Că Primăria a organizat conferința și tot Primăria a stabilit tema, de parcă noi întrebam de termenul de execuție al vreunei lucrări de asfaltare sau depre ușile de la casa sa cea nouă ori de la Policlinica Municipală (unde, apropo, lucrările de reabilitare sunt executate tot de General Service Grup 98 SRL). Dirigintele de șantier, Victor Paliu, ne-a explicat că firma constructoare s-a mișcat greoi și nu a putut finaliza la timp centrul turistic. Iar managerul de proiect, Gabriela Barbu, ne-a precizat că ușile vechi sunt provizorii, deoarece cele noi au fost comandate cu întârziere de constructor. Am mai aflat că General Service Grup 98 SRL București va plăti penalități pentru fiecare zi de întârziere și că până marţi ar trebui încheiată recepţia finală a lucrării, în caz contrar riscând să pierdem banii pentru acest proiect european. Un proiect în valoare de aproximativ 618.600 lei, din care 404.500 lei fonduri europene, 34.151 lei de la bugetul de stat și aproape 9.000 lei de la bugetul local.
Obiectivul general al acestui proiect – creșterea cu 10% pe an a numărului de turiști care vizitează Câmpina. În cadrul aceluiași proiect a fost realizat și site-ul www.campinaturism.ro. După recepția finală, va dura două-trei luni pentru obținerea acreditării Centrului de Informare și Promovare Turistică. La conferința de închidere a proiectului au participat reprezentanți ai Autorității Naționale de Turism, Asociației de Promovare a Turismului Prahova, firmelor de proiectare și consultanță, Prefecturii Prahova.
Centru 1 Centru 3 Centru 4

2 Comments

  1. Badescu Florin says:

    In cazul in care nu este gata la timp ,se poate schimba din Centru de Informare si Promovare Turistica in Beciul Domnesc.

  2. SYL says:

    Ce frumos se fura in Campina!!!!!…..nici dupa 26 de ani nu va treziti..!!!!!!!!….si nici nu o sa va treziti niciodata..!!!!! cu banii astia cumperi o casa adevarata in Canada…Dar asta e….Romania….Desteptati-va tineri ai Romaniei….Hotii Batrani va distrug aripile in continuare..!!!!!!!!!!!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *