La Poiana au fost aduse containere suplimentare pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Categorie: Administratie publica 17 decembrie 2015

Containere colectare selectiva 2În cadrul parteneriatului dintre administraţia locală şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Managementul Deşeurilor, la Poiana Câmpina au fost aduse 54 de containere noi pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Urmează ca Primăria să stabilească locaţiile unde vor fi amplasate aceste containere. Aducerea lor are ca scop creşterea procentului de colectare selectivă în localitate. După cum se ştie, până acum existau opt puncte amenajate pentru colectarea selectivă a deşeurilor din hârtie şi plastic/metal. Acum vor exista mai multe locaţii, astfel încât populaţia să fie încurajată să colecteze selectiv deşeurile. De altfel, colectarea selectivă a deşeurilor este obligatorie și este reglementată prin acte normative care au la bază legislaţia europeană. Primăria Poiana Câmpina plăteşte anual aproximativ 200 milioane lei vechi la Fondul de Mediu, sancţiune impusă localităţii din cauza cantităţii mici de deşeuri colectate selectiv. Poiana Câmpina nu este singura localitate aflată într-o astfel de situație, aproape toate localitățile din țară plătesc taxe la Fondul de Mediu din cauza implementării cu greutate a programelor privind colectarea selectivă și a cantității reduse de deșeuri colectate selectiv.
Containere colectare selectiva 4 Containere colectare selectiva 3

3 comentarii to “La Poiana au fost aduse containere suplimentare pentru colectarea selectivă a deșeurilor”


 1. micutu70 says:

  Felicitari Poiana !!! La Campina firma de reciclare se inchide…De ce oare ??

 2. As says:

  Aproximativ 200 milioane lei vechi platiti anual catre Fondul de Mediu din cauza cantitatii mici de deseuri necolectate selectiv?Exista o unitate de masura a acestora?Iar daca da,cine o face?Gunoierii?Mi se pare o aberatie.Containerele suplimentare nu rezolva in totalitate situatia.Important este sa faci si educatie cat si sa aplici amenzi contraventionale celor care nu respecta regulile impuse.

 3. Vali says:

  Sper ca ‘cineva’ citeste acest articol. In muncipiul nostru, containerele pentru colectarea selectiva sunt folosite tot pentru gunoi menajer, aruncat de-a valma.
  Fara educatie si fara legi aplicate nu vom reusi sa ajungem nici macar la 5% deseuri colectate selectiv. Pe cand ‘afara’ ramai cu gunoiul in fata casei pana iti scoti singurel plasticul din sacul de gunoi aici nici macar personalul Floricon nu mai face distinctie intre containerele de gunoi menajer si cele pentru plastic/metal sau hartie. In primul rand trebuie educat personalul care colecteaza deseurile.
  PS am exemplu concret, nu vorbesc din auzite.
  PPS Pe la inceputurile colectarii selective din Campina containerele erau inchise si se facea cat de cat o selectare a gunoiului. Stiti ce faceau angajatii Floricon? Rasturnau containerele in masina de gunoi la rand: unul menajer, unul de plastic, altul menajer s.a.m.dComenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE