„Pentru a te vedea zâmbind, spunem STOP violenței în familie!” – o campanie derulată de OFL Prahova

Categorie: Social 10 decembrie 2015

1Organizația Județeană de Femei a PNL derulează, împreună cu Asociația „Necuvinte” din București, o amplă campanie împotriva violenței în familie. Sunt organizate acțiuni în diferite localități din județ, pe parcursul mai multor luni. Prima acțiune de acest gen a avut loc la Vălenii de Munte, la începutul acestei săptămâni. Au participat aproximativ 130 de persoane, discuțiile axându-se pe combaterea violenței domestice, soluții de intervenție în situații de urgență și rolul fiecăruia dintre noi în schimbarea mentalității. Structura campaniei din Prahova este inițiată de co-președintele OFL Monica Clinciu, iar la Vălenii de Munte, de acțiune s-a ocupat președintele organizației locale de femei, Cristina Pavel.
Violența în familie nu este un subiect nou de dezbatere, dar din păcate rămâne un subiect de actualitate. Se estimează că, în prezent, în România, o femeie este victima violenţei domestice la fiecare 30 de secunde. La nivel mondial, una din trei femei a fost măcar o dată în viaţă victimă a violenţei domestice. Din studiile realizate reiese că, din păcate, violenţa domestică se transmite din generaţie în generaţie. Ceea ce începe cu o palmă, cu un “accident”, devine rutină, iar relaţia din familie ajunge să fie una de control, manipulare şi abuz.
Sunt foarte mult lucruri de spus în legătură cu acest subiect. Prin campania organizată în Prahova, femeile liberale încearcă să atragă încă o dată atenția asupra acestui fenomen, să informeze populația cu privire la modul în care se poate cere ajutor, cui se poate adresa o victimă, ce prevede legislația, cum ne putem implica fiecare dintre noi.
2 3 4
„Suntem conștiente că nu e ușor, mai ales că totul pleacă de la mentalitate. Mai întâi trebuie să recunoști că ești o victimă a violenței domestice. Să înțelegi că violența domestică nu înseamnă doar abuz fizic, ci și mental. Că nimeni nu are dreptul să se poarte așa cu tine, că nu tu ești de vină pentru comportamentul abuziv al partenerului. Este o luptă lungă ceea ce încercăm noi să facem acum, prin această campanie. Dar vom merge mai departe pentru că vrem ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multă lume. Și nu doar la victimele violenței domestice, ci și la oamenii care nu au astfel de probleme, dar care în mod cert cunosc cazuri concrete și vor sa ajute, dar nu știu cum să facă acest lucru”, ne-a declarat co-președintele OFL Prahova, Monica Clinciu.
La acțiunea de la Vălenii de Munte a fost invitat și Ansamblul Folcloric „Perinița” de la Școala Gimnazială din comuna Bătrâni. Momentele artistice oferite de copii au fost binevenite și au mai descrețit frunțile celor prezenți în sala Centrului Cultural. Pentru că violența domestică este un subiect greu și dureros, colindele și dansurile populare ale Ansamblului „Perinița” au creat o atmosferă mai plăcută.
5 6

un comentariu to “„Pentru a te vedea zâmbind, spunem STOP violenței în familie!” – o campanie derulată de OFL Prahova”


 1. Cristina says:

  Ma bucura enorm faptul ca initiativa mea pentru desfasurarea unei astfel de activitati a dus la organizarea unei ample campanii împotriva violenței în familie in judetul nostru. Voi sprijini aceasta campanie.Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE