Administratie publica

Primăria Câmpina este datoare să răspundă: cine și cum plătește pentru întârzierea lucrărilor la Centrul de Informare Turistică?

Centru Campinaph 1Realizarea Centrului de Informare și Promovare Turistică nu este un proiect de anvergură. Dar este, totuși, un proiect cu co-finanțare europeană, în valoare totală de 620.000 lei. Vedem cu toții cum arată acest centru, unde ar trebui să vină turiștii pentru a obține informații și diverse materiale de promovare turistică a Câmpinei și împrejurimilor. Este o clădire mică, un chioșc i-am spune noi. Ei bine, din iulie, de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor și până astăzi, firma constructoare nu a fost în stare să-l termine. Ieri, 29 decembrie, era ultima zi în care se mai putea face recepția finală a lucrării astfel încât administrația locală să poată ieși cu obrazul curat din acest proiect. Și mai ales, să salveze niște bani. Nu s-a făcut nici o recepție, pentru că lucrarea nu este gata. A fost realizată în proporție de 90%. Nu sunt montate în totalitate pavalele din jurul centrului turistic, nu sunt amenajate cele trei locuri de parcare prevăzute în proiect, nu este montată uşa de acces (din lemn stratificat, aşa cum este prevăzut în proiect, fiind montată doar o ușă provizorie), nu s-a realizat nici fosa septică etc. Asta, ca să ne referim doar la neconcordanțele dintre proiect și ce e pe teren. Ce se va întâmpla mai departe? Executantul va emite facturile pe baza a ceea ce s-a realizat efectiv până acum, iar ce nu s-a realizat va fi plătit din bugetul local. Exact ca în cazul Policlinicii Municipale. Numai că, la centrul turistic, suma care va fi achitată de la bugetul local va fi mult mai mică, câteva zeci de mii de lei. Dar chiar și un leu dacă era, tot nu e corect ca acest leu să fie plătit din banii câmpinenilor. Să plătească cine a greșit!
Executant este SC General Service Grup 98 SRL Bucureşti, firma care reabilitează Policlinica Municipală. A lucrat simultan la două proiecte din Câmpina, ambele cu finanțare europeană. Și nu a terminat niciunul. De ce s-o fi băgat și la centrul turistic dacă știa că oricum e în mare întârziere cu lucrările de la Policlinică, nu știm asta?! Știam doar că e o firmă serioasă, cu un portofoliu impresionant. S-a întâmplat ceva la Câmpina de s-a ajuns într-o astfel de situație? Nu au venit la timp materialele, s-au îmbolnăvit muncitorii, au mai avut în paralel de executat și alte lucrări? Trebuie să existe o explicație, iar Primăria Câmpina este datoare cetățenilor cu această explicație. Important este, însă, ca ea să conțină adevărul.
Centru Campinaph 2
Pentru Centrul de Informare şi Promovare Turistică, municipiul Câmpina a obţinut finanţare europeană de aproximativ 620.000 lei prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Firma General Service Grup 98 SRL Bucureşti a obţinut contractul pentru realizarea centrului turistic prin atribuire directă, de către Primăria Câmpina, valoarea acestui contract fiind de 372.000 lei. În această sumă intră lucrările de construcţie şi achiziţia de instalaţii şi echipamente specifice centrelor de informare şi promovare turistică, mobilierul şi alte dotări. Diferenţa de bani (până la 620.000 lei) a fost destinată pentru alte cheltuieli incluse în proiect, cum ar fi realizarea unui portal web, a unei reţele informatice, achiziţionarea unei firme luminoase, a unor panouri, a unor hărţi etc.

5 Comments

 1. Iubesc Câmpina! says:

  Mama plătește! Mama lui Ștefan cel Mare!

 2. Micu Mircea says:

  Nici frunza protectoare a Elenei, nu-i poate scuti pe campineni de la plata .Dar intrebarea este: de ce sa plateasca campinenii onesti ? ….corect este sa plateasca cel(cei) care au incheiat acest contract. Dar chiar in acest hal putem fi prostiti?

 3. Badescu Florin says:

  Intrebarea este,cand DNA-ul intervine ?chiar nu sunt probe de infractionalitate? dupa ce s-a publicat Raportul Curtii de Conturi ,nu se asculta telefoanele sau ce se intampla?e doar INCOMPETENTA?

 4. corleone says:

  Sfarsitul e aproape.Pentru Tiseanu.Daca mai ia inca un madat rezulta ca i se mareste pensia speciala.Atat de prosti sa fim sa mai votam INCOMPETENTA.Hai sa inaltam la cer pe stimabilele Barbu,Caliman,etc.Trebuie curatenie la Primarie.Nici cu vicele nu imi e rusine(trage chiulul de la sedinte ,AFARA-DEMISIA)

 5. solutia finala says:

  Trebuie sa vedeti padurea din spatele copacului.UE.care da bani pt asemenea idiotenii,sali de sport la tara,parculete pe izlazuri etc,nu o sa ne finanteze niciodata pentru o autostrada,o cale ferata de viteza sau o lucrare mare care sa scoata Romania din c….ul in care este.O colonie cum am ajuns noi nu trebuie sa se dezvolte,ea trebuie sa fie furata pana numai ramane nimic,oricum mare lucru nu a ramas ,pt ca petrolul gazul si tot ce este de valoare s-a dat prin contracte pe 30 de ani care nu poti sa le rupi. Totusi mai suntem buni pentru ceva,adica teatru de razboi si asta trebuie sa se dea undeva dupa ce o parte din tarile arabe vor fii rase complet.Asa ca nu primaria este de vina ,ordinele vin de sus pt ca si banii vin de sus,daca fmi si banca mondiala vrea sa plantam panselute de Anul nou asa facem,fara comentarii.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *