Daniel Ioniţă (Câmpina, consilier local în prezent), Nicolae Goran (Proviţa de Jos), Florin Voiculescu (Proviţa de Sus), Aurică Comăniţă (Brebu), Vasile Dumitrescu (Şotrile), Gheorghe Vişan (Băneşti), Marian Burciu (Poiana Câmpina) – aceştia sunt candidaţii ALDE la funcţiile de primar în localităţile menționate. Lansarea lor în cursa electorală a fost anunțată vineri seara, la Câmpina, în cadrul unei conferinţe la care a participat şi deputatul Graţiela Gavrilescu, preşedinte ALDE Prahova.
Vorbind despre obiectivul fixat de ALDE Prahova pentru alegerile locale din 5 iunie, Graţiela Gavrilescu a spus: „ALDE Prahova şi-a fixat un obiectiv de 20% la nivelul judeţului, un obiectiv care nu este suficient de ambiţios pentru mine, dar dincolo de rezultatul propriu-zis cred că cel mai important obiectiv va fi acela de a demonstra că suntem a treia forţă politică a acestui moment. Au fost validdate deja candidaturile pentru funcţia de primar în 62 de localităţi, vor urma alte validări săptămâna viitoare, iar până pe 15 februarie vom avea definitivate atât candidaturile pentru toate cele 104 localităţi ale judeţului, precum şi listele pentru consiliile locale”.
De asemenea, Graţiela Gavrilescu a vorbit şi despre obiectivele candidaţilor ALDE, viitori primari cu voia electoratului: „Poate cel mai important punct din programul fiecărui candidat ALDE va trebui să fie absorbţia fondurilor europene. Intrăm în ultimul val de astfel de fonduri şi i-am rugat pe toţi colegii mei să folosească toată experienţa mea pentru astfel de programe. Până acum, România a cam dormit în bocanci, dar pot să vă spun că la Ministerul Mediului, pe care l-am condus 11 luni şi o săptămână, am găsit un procent de absorbţie a fondurilor europene de 5-6% şi când am plecat erau contracte semnate pentru 100%”.
În privinţa subiectelor politice ale momentului – unul sau două tururi de scrutin şi posibilele alianţe – liderul ALDE a afirmat: „Ne-ar avantaja două tururi de scrutin, aşa cum noi credem că ar fi normal şi aşa cum parlamentarii ALDE au votat la aprobarea acestei legi. Dar dacă legea a fost votată aşa, trebuie să o respectăm şi ar trebui toţi să jucăm după aceleaşi reguli, care să nu fie schimbate în timpul jocului. Nu înţeleg, însă, poziţia liberalilor, care au votat într-un fel la aprobarea legii, iar acum vor altceva. Nu cred să fie de vină realizarea unor sondaje pentru această schimbare de atitudine, sondaje care arată cât de rău stau candidaţii lor mai ales în marile oraşe, dar pentru mine rămâne inexplicabilă această schimbare de poziţie a lor. În privinţa posibilelor alianţe, lucrurile sunt ceva mai complicate. În principiu, ALDE a stabilit că vom avea liste separate şi candidaţi proprii. Dacă vor fi două tururi, în mod cert între cele două runde de alegeri se vor încheia alianţe pe care noi ni le dorim a avea ca scop susţinerea candidaţilor formaţiunii noastre politice. Dacă va rămâne un singur tur, cred că va trebui discutat de la caz la caz şi nu se poate exclude nici o variantă de alianţă”.
Se discuta generalitati si de principiu,un lucru este grav si sigur,se rateaza proiectele pe bani europeni intr-o veselie politica.In tot acest timp orasul se depopuleaza din lipsa locurilor de munca .Nici un cuvant despre investitii ,parc industrial ,doar parcuri de joaca bla,bla,bla.Poate ne explica d-nul Ionita ce s-a intamplat cu marile nerealizari ale orasului;canalizarea ,pierderea de fonduri europene ,calea dacia si dosarul DNA,masina de 28mii euro ,etc si ce solutii vor fi de viitor ca de vorbe,incompetenta,minciuni e plina politica .Oare cei propusi au si competente profesionale sa inteleaga ce trebuie facut cu adevarat ?