Simpozionul prin care s-a dorit marcarea a 513 ani de atestare documentară a Câmpinei a fost departe de ceea ce ar fi trebuit să fie. Și asta în primul rând din cauza organizării. Din dorinţa de a nu avea sala mai mult goală, cum s-a mai întâmplat uneori, au fost invitate (și aduse) foarte multe persoane, peste capacitatea Sălii “Constantin Radu” de la Casa de Cultură. Mai mult, dintr-un exces de zel au fost invitaţi şi vreo 20 elevi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, iar pentru pentru că locurile erau deja ocupate, elevii de la Şcoala de Poliţie, alături de alţi invitaţi, au stat mai bine de două ore şi jumătate în picioare. Ca la orice simpozion, au fost discursuri. Destul de lungi și plictisitoare.
Au mai fost două expoziţii. Una de pictură – „Câmpina văzută de copii”, dar unde îți trebuia foarte multă imaginație să recunoști ceva din Câmpina, şi o alta de trofee sportive, aparţinând lui Petre Purje, maestru emerit al sportului, campion mondial la popice, şi Cătălin Duţă, maestru al sportului, multiplu campion naţional şi balcanic la motocros. Deşi Câmpina mai are şi alţi maeştri ai sportului, Ion Alexe, Dan Chiţu şi Alin Moldoveanu, doar trofeele lui Petre Purje şi Cătălin Duţă au putut fi admirate de câmpinenii prezenţi la acest simpozion aniversar.
Acum, poate ar mai fi o discuţie de făcut. S-a vorbit şi scris mult despre mutarea Zilei Câmpinei mai spre… vară, în condiţiile în care este cert că istoria aşezării este mult mai veche de 513 ani. Indiferent că se va realiza sau nu acest lucru, cu puţină imaginaţie, cu mai multă culoare şi mai multă deschidere spre nou, poate “Câmpina 514” va arăta mai veselă, mai optimistă, va arăta ca o sărbătoare, așa cum merită câmpinenii.