Referitor la articolul „Primăria Câmpina este datoare să răspundă: cine şi cum plăteşte pentru întârzierea lucrărilor la Centrul de Informare Turistică?”, în virtutea dreptului la replică, Primăria Municipiului Câmpina face următoarele precizări:
Contractul de finanţare pentru proiectul „Construire Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică” s-a semnat la data de 29.12.2014 şi conform acestuia ultima zi de implementare a proiectului este 31.12.2015. Este adevărat că valoarea acestui proiect este foarte mică în comparaţie cu altele derulate de Primăria Câmpina, dar la fel de adevărat este că ne-am confruntat cu multe probleme, nu de nerezolvat, dar care se puteau rezolva într-un timp lung, fiind implicate mai multe instituţii.
Ordinul de începere a lucrărilor s-a emis cu data de 9 iunie 2015. Deşi s-a predat terenul liber de sarcini, amplasarea construcţiei era chiar pe locul în care se aflau doi arbori ornamentali. Împreună cu proiectantul și cu deţinătorii de reţele s-a studiat posibilitatea schimbării amplasamentului obiectivului. S-au verificat toate variantele pentru salvarea arborilor, dar terenul este înconjurat de proprietăţi private sau terenuri străbătute de reţele de utilităţi. Cu acordul Serviciului ADPP s-a cerut scoaterea arborilor şi a rădăcinilor. Apoi, la începerea săpăturilor pentru fundaţie s-au găsit ziduri de fundare şi scări, beciuri de la fostele clădiri de locuit sau spaţii comerciale. A fost nevoie de dispoziţie de şantier și convocarea proiectantului.
Canalizarea trebuia realizată prin spargerea B-dului Carol I, aflat în garanţie după lucrarea de rabilitare şi modernizare. Varianta cu fosa septică, stabilită de proiectant, a impus obţinerea unor noi vize de DSP şi APM Prahova.
Pe data de 15 decembrie 2015, constructorul ne-a informat că începând cu data de 23 decembrie condițiile de convocare a comisiei de recepție sunt îndeplinite. Am contactat coducerea firmei, care a confirmat acest lucru și a promis că lucrarea va fi încheiată și toate condițiile legale vor fi întrunite pentru începerea recepției la terminarea lucrărilor. În aceste condiții, am convocat pentru data de 23.12.2015 comisia pentru recepționarea lucrărilor și pentru aceeași dată am organizat și conferința de închidere a proiectului, pentru diseminarea rezultatelor, activitate fără de care întreg proiectul devine neeligibil.
Când am ales data conferinţei am ţinut cont şi de perioada sărbătorilor de iarnă şi de faptul că, pe data de 24 decembrie sau între Crăciun şi Anul Nou, persoanele invitate la conferinţă se aflau în concediu, mare parte dintre instituţiile implicate nu mai aveau program de funcţionare şi astfel evenimentul ce avea drept scop informarea nu beneficia de prezenţa grupului ţintă.
Am anunţat în timpul conferinţei că aceasta nu este legată de recepţionarea lucrărilor, aceste activităţi desfăşurându-se în paralel. Invitaţiile la ambele evenimente au fost trimise cu cel puţin o săptămână înainte, la o dată când nu puteam anticipa faptul că antreprenorul nu-şi va onora obligaţiile. Recepţionarea lucrării s-a început pe 23 decembrie, odată cu convocarea comisiei şi până în prezent nu s-a încheiat, întrucât chiar de la început comisia a constatat că lucrările sunt necorespunzătoare sau nefinalizate. În conformitate cu prevederile contractului de lucrări, Primăria Câmpina a procedat la perceperea de penalităţi la valoarea lucrărilor rămase de executat, începând cu data de 24.11.2015, de 0,1% pe zi din valoarea rămasă.
Pentru că SC GSG98 Grup SRL nu a realizat lucrarea la timp şi în conformitate cu proiectul, pentru că astfel a creat un prejudiciu valoric, dar şi de imagine, beneficiarul (Primăria Câmpina) va întocmi un document la finalul contractului în care va preciza valoarea prejudiciului creat de antreprenor şi îi va refuza dreptul de a mai participa la o viitoare procedură de achiziţii.
Primarul municipiului Câmpina
Ing. Horia Laurențiu Tiseanu
(Acesta a fost dreptul la replică. Aveți aici articolul pentru care a fost trimis acest drept la replică, în cazul în care doriți să-l recitiți.)
„[…] coducerea firmei, care a confirmat acest lucru și a promis că lucrarea va fi încheiată […]”.
A, e bine, daca v-a promis conducerea firmei, nu inteleg ce probleme puteau fi! Oamenii V-AU PROMIS!!
Ma doare sufletul de cat de putin profesionist se lucreaza pe aici. In cnditiile in care are finantare in anumite conditii, orice beneficiar rational ar fi intocmit un cotnract „back-to-back” cu constructorul, modificand clauzele referitoare la intarzieri astfel incat sa elimine riscul de a pierde finantarea datorita constructorului.
Oricum, nu constructorul pare sa fie de vina, ci stupiditatea managerului de proiect din partea Primariei – nu a stiut sa estimeze cat vor dura studiile, nu a luat in considerare faptul ca pot exista tot felul de surprize in subteran, nici macar nu a fost in stare sa cheme proiectantul pe santier INAINTE DE A PROIECTA, pentru a observa amplasamentul si a vedea ca sunt 2 copaci acolo unde vrea sa puna el cotetul. Varza, proactivitate zero si lipsa de profesionalism de care se spala pe maini. Ce convenabil e sa dai vina pe constructor pentru niste lucruri de care trebuia sa se ingrijeasca ori Primaria ori Managerul de Proiect numit de Primarie conform contractului!
Chiar, cine a fost Managerul de Proiect al Primariei?
Multumim din suflet Primariei ca a pierdut si bani europeni(4mileuro) pt Liceul Energetic,asa ca am scapat de o noua plata de la BUGET..
Sa repetam;Bloc locuinte sociale platit cu imprumut de la Banca(8mil lei)adica de la BUGET,pierdere de 8Mil lei de la Calea Dacia,Spitalul Campina ,Terminare lucrare cu bani de la BUGET,… asta de CHIOSK terminat cu bani de la BUGET .In final UN DEZASTRU PE BANI PUBLICI.
Sunt MUNTI DE BANI EUROPENI si un munte de INCOMPETENTA,IRESPONSABILITATE ,HOTIE SI PROSTIE PUBLICA.
SUNT SUTE DE PROIECTE RATATE SI CONTINUATE DIN BANI PUBLICI.
CE SE MAI POATE INTELEGE????????????????UN FALIMENT TOTAL AL CLASEI POLITICE ……CHIAR NU SE POATE SCHIMBA NIMIC DUPA 25 DE ANI,IN AFARA CA SE FURA IN CONTINUARE.
Va dati seama ca Primaria Campina a vrut sa faca receptie la o lucrare pe fonduri europene, aceasta fiind neterminata???? Deci, astia de la primarie i-au chemat pe cei de la fonduri si le-au spus : poftiti, aceasta este cladirea…doar pare neterminata, haideti sa facem receptia!! :))) Aia de la fonduri au recomandat sa se incerce un proiect de extindere a Spitalului Voila!!
1. Asteptam dreptul la replica in cazul Policlinicii, tinand cont ca lucrarea este realizata de aceiasi firma.
2. Primaria se bazeaza pe zicala: „Lupii urla ursul trece”. Deci putem sa urlam ca nu-i misca nimeni si nimic din scaunele caldute 🙁