Clădiri din Câmpina de ieri și de azi. Școala Germană

Categorie: Campina 17 februarie 2016

Scoala Germana ieri si aziCâmpina nu are prea multe obiective turistice. Știm cu toții asta. Sunt câteva construcţii monumentale şi exponenţiale, chiar deosebite. Ne referim la Castelul “Julia Hasdeu” și la Casa cu Grifoni – ambele foarte bine întreținute, la Muzeul „Nicolae Grigorescu” – aflat într-un stadiu acceptabil și la Capela Hernea – ajunsă o ruină. Totuși, dincolo de aceste clădiri foarte cunoscute, în Câmpina mai există o serie de imobile care au în spate o istorie frumoasă și interesantă, dar despre care chiar și câmpinenii știu foarte puține lucruri sau deloc. Vi le vom prezenta de-a lungul mai multor episoade și poate, într-o bună zi, cineva se va gândi să le includă într-un circuit, dacă tot visăm la “Câmpina, stațiune turistică”.  Astăzi – Școala Germană.

Scoala Germana veche
Şcoala Germană a fost construită în anul 1899, pentru copiii familiilor de nemți care au venit la Câmpina odată cu expansiunea exploatării petrolului. De altfel, cam în aceeași perioadă au fost construite multe vile, mai ales în zona bulevardului, pentru petroliștii germani.
Școala Germană se afla pe Strada Castanilor, aproape de intersecția cu Strada Griviței, iar astăzi clădirea aparține Liceului Tehnologic Energetic. Este vorba despre Corpul F al acestui liceu. La Şcoala Germană, pe al cărui frontispiciu era scrisă denumire şcolii chiar în limba germană, învăţau atât copii nemți, cât şi copii din Câmpina. A funcționat până la începerea celui de-al doilea război mondial.
Fosta Scoala Germana 1 Fosta Scoala Germana 2

un comentariu to “Clădiri din Câmpina de ieri și de azi. Școala Germană”


 1. Tezeu says:

  Laudabila initiativa. Felicitari !Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE