Administratie publica

CNADNR a preluat DJ 102I (de la Câmpina – Valea Doftanei spre Brașov) pentru a-l transforma în drum național

valea doftaneiÎn condiţiile în care proiectul autostrăzii Comarnic – Braşov nu mai pare de actualitate pentru guvernanţi, se fac paşi mici, dar importanţi, pentru modernizarea drumului judeţean 102I (Câmpina – Valea Doftanei – limita judeţului, spre Braşov), care să devină o alternativă la foarte aglomeratul DN1.
În acest sens, după o hotărâre aprobată de Consiliul Judeţean în cursul lunii trecute, în urmă cu câteva zile, CNADNR a preluat efectiv DJ 102I Câmpina – Lunca Mare – Teşila – Trăisteni – limita judeţului. În total, este vorba de 41,9 km de drum judeţean, care se află pe teritoriile administrative ale următoarelor localităţi: Câmpina – 1,6km; Şotrile – 8,3km; Brebu – 2,7km; Valea Doftanei – 29,1km.
Ion Manea, primarul localităţii Valea Doftanei, comună pe teritoriul căreia se află cea mai mare parte a acestui drum, ne-a declarat: „Am fost în mai multe rânduri la Ministerul Transporturilor, alături de reprezentanţi ai administraţiei locale judeţene, şi avem promisiunea că în cel mai scurt timp va exista o hotărâre a Guvernului pentru demararea acestei lucrări. Dupăaprobarea hotărârii de Guvern va începe procedura de achiziţie publică. Din discuţiile purtate la Ministerul Transporturilor, am primit asigurări că în cursul acestui an vor începe efectiv lucrările. Pentru comuna Valea Doftanei este o lucrare de foarte mare importanţă, singura care poate creşte gradul de atractivitate al zonei, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere turistic”.

Reabilitarea DJ 102I este, de fapt, acel proiect mai vechi de realizare a unei variante de ocolire a Câmpinei, din DN1, pe la Bănești, apoi pe malul râului Doftana până la fosta fabrică „21 Decembrie”. Iar de aici, spre Valea Doftanei – Săcele – Brașov. La final, această șosea va avea statut de drum național și se va numi DN 1V.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *