Social

Deşi există cadrul legal, comerţul câmpinean tinde să redevină balcanic

comert Campina 2Pe 26 mai 2011, Consiliul Local aproba Hotărârea nr. 90 prin care „se interzic expunerea şi comercializarea produselor de orice fel, pe terenuri, pe faţada clădirilor, în exteriorul vitrinelor sau împrejmuirile unităţilor de desfacere, indiferent de forma de proprietate a titularului dreptului de administrare, fără a deţine autorizaţie în acest sens” (articolul 2 din amintita Hotărâre a Consiliului Local Câmpina). Agenţii Poliţiei Locale sunt cei care trebuie să aplice sancţiunile prevăzute de acelaşi act normativ – amenzi contravenţionale cuprinse între 500 şi 1.000 lei.
Aşadar, există cadrul legal pentru sancţionarea celor care transformă Câmpina, mai ales în zona sa centrală, într-un bazar cu puternice influenţe balcanice. Și au fost destule situații în care Poliția Locală a intervenit și a dat fie avertismente, fie sancțiuni. Cu toate acestea, problema nu s-a rezolvat. Şi vă oferim doar câteva exemple, surprinse în cursul acestei zile.
comert Campina 1 comert Campina 3 comert Campina 4
Dacă aceşti comercianţi ar putea fi înţeleşi, totuşi, sub nici o formă nu-i putem înțelege pe cei de la magazinele de pompe funebre. Care e logica să expui la intrare cruci şi sicrie. O fi trecut până acum cineva care să zică „Ce frumos e sicriul ăsta! Iau şi eu două!” Şi atunci? Ce rost are să le aşezi în stradă, unde sute, mii de oameni, inclusiv copii, se „delectează” cu imaginea lor în fiecare zi?!comert Campina 5

5 Comments

 1. Un cetatean says:

  Chiar ma intrebam,oare acesti comercianti au inchiriat si domeniul public pentru expunere,mai ales magazinele cu „de toate”,gen Lemi,Mendoza sau chiar pompele funebre…sa nu mai vorbim de str.1Mai unde chiar ai impresia ca esti in Istanbul! ;))

 2. dasda says:

  Nu exista Politie Locala !!!!

 3. dragi mei,

  fiecare incearca sa-si vanda marfa cum poate…pentru o expunere mai buna comerciantzii ishi scot marfa sa fie vazuta de orice trecator…altii striga in gura mare…este normal atata timp cat nu fura ….nu fac scandal gen batai sau alte aspecte negative.
  Problema este legalitatea…acte de achizitie legala..bon fiscal…casa de marcat….etc…pentru a dovedi ca marfa nu este furata sau pentru taxe…
  dragii mei Campineni..incurajatzi orice gen de business legal…care va contribui la dezvoltarea municipiului Campina…

  cu drag,

  constantin (chris) ghigeanu
  guelph, ontario

 4. Marian says:

  Sa nu uitam de parcul milia , unde se construieste o mizerabila terasa din OSB. Se potriveste perfect cu arhitectura parcului. Rusine! Consider ca s-ar putea face ceva mult mai elegant si de bun simt decat mizeria aceea ieftina!

 5. Frank Ion says:

  Primarul care este,merge la cumparaturi printre oamenii de rand la marginea orasului .Nu foloseste masina de 28 mii de euro ,ci doar vechitura personala .Mai mult ca sigur este un studiu de piata ,dar lumea e resemnata nici macar nu mai au putere sa dea cu huuuuuuo.Pozitia lui este de „milogu srl” ,asta presupune functia politica Ipocrizie.Asadar el nu are timp sa observe si sa deranjeze toate izmele agatate pe gard si sirma.Cei ce vand sunt oameni saraci si se chinuie sa supravietuiasca si ei stiu asta.Bineinteles ca apoi se relaxeaza in parcurile orasului ce cu mandrie se lauda conducatorii.
  Sa asteptam noul program cu noi minciuni sau tot cele vechi expirate.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *