AMUS a organizat un simpozion despre diabet, de Ziua Mondială a Sănătății

Categorie: Social 7 aprilie 2016

Simpozion AMUS 1„Diabetul, inamicul nevăzut”, acesta este titlul acțiunii organizate în sala mică a Casei de Cultură din Câmpina de AMUS – Școala Postliceală „Louis Pasteur”. Un simpozion cu multe expuneri, toate despre această boală cronică gravă, care ia amploare la nivel mondial. Peste 400 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de diabet, comparativ cu 100 de milioane de cazuri câte erau înregistrate în statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) la nivelul anului 1980. De altfel, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare al îmbolnăvirilor, OMS a stabilit ca Ziua Mondială a Sănătății – 7 aprilie 2016 – să fie consacrată diabetului, o boală foarte complicată, periculoasă, greu de tratat, dar care poate fi prevenită prin măsuri simple și un stil de viață corect și sănătos.
Pornind de la recomandările OMS, elevii Școlii Postliceale „Louis Pasteur” din Câmpina, coordonați de profesorii lor, au realizat mai multe lucrări pe care le-au prezentat în cadrul simpozionului de astăzi. S-a vorbit despre diabetul zaharat, despre îngrijirile specifice acordate bolnavilor de diabet, despre dietoterapie (terapia prin alimentație) și fitoterapie (terapia cu plante medicinale), despre diabetul de tip I – care apare cel mai des la copii.
Nu este pentru prima dată când Școala Postliceală „Louis Pasteur” organizează astfel de acțiuni. Chiar și pe tema diabetului au mai avut loc sesiuni de comunicări tocmai pentru a atrage atenția opiniei publice aupra pericolului reprezentat de această boală care ne poate controla viața.
Simpozion AMUS 3 Simpozion AMUS 2 Simpozion AMUS 4

Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE