Eveniment

O frumoasă tradiţie prinde contur la Câmpina – Pelerinajul de Florii

pelerinaj 1În această după-amiază, la Câmpina, a avut loc Pelerinajul de Florii, care tinde să devină o frumoasă tradiţie locală.
Mai întâi, la Biserica „Sf. Dimitrie şi Sf. Parascheva” a avut loc slujba Vecerniei, iar apoi întregul alai a pornit spre Biserica „Sf. Treime” de la piață. La pelerinaj au participat câteva zeci de preoţi din întreaga Protoierie Câmpina, precum şi mulţi credincioşi, undeva în jurul a 1.000 de persoane. La Biserica „Sfânta Treime”  a fost rostită ectenia de mulțumire, părintele Vicențiu Ieșeanu a spus rugăciunea de sfințire a icoanelor, iar părintele protoiereu Grigore Melnic a adresat un cuvânt de mulțumire mulțimii care și-a mărturisit astăzi credința prin pelerinaj.
Procesiunea de Florii este o reînviere a tradiției bisericești din secolele III-IV. Pelerinajul începe după Vecernia din Sâmbăta lui Lazăr și vestește sărbătoarea intrării triumfale în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Această procesiune arată de fapt legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.
pelerinaj 2 pelerinaj 3 pelerinaj 4

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *