Noi am întrebat, candidații la Primăria Câmpina au răspuns – DANIEL IONIȚĂ (ALDE)

Categorie: Electoral 7 mai 2016

Daniel Ionita CampinaphCelor opt candidați la funcția de primar al municipiului Câmpina le-am adresat în scris patru întrebări. Șase dintre ei au avut amabilitatea să ne răspundă. Unii chiar foarte repede, cum a fost cazul lui Ioan Adrian Pițigoi (PMP), care ne-a transmis răspunsurile în mai puțin de două ore de la primirea întrebărilor. De asemenea, au răspuns întrebărilor noastre: Nicoleta Gherman (PSRO), Andrei Istrate (UNPR), Daniel Ioniță (ALDE), Constantin Cândea (PSD) și Florin Anghelescu (PP-LC). Le mulțumim tuturor pentru disponibilitate. Nu au răspuns demersului nostru Horia Tiseanu (PNL) și Vlad Anghelescu (PRU) și nu ne rămâne decât să sperăm că nu vor proceda la fel în momentul în care vor deține o funcție publică. Vă prezentăm pe rând răspunsurile fiecărui candidat în parte. Acum, Daniel Ioniță – informatician, candidatul ALDE.

1. Cum credeți că poate fi rezolvată situația lucrărilor de canalizare din Câmpina, sistate în prezent din cauza problemelor intervenite între HidroPrahova și firma constructoare?
Pentru că municipiul Câmpina face parte din HidroPrahova, va trebui să ne impunem prin reprezentantul pe care îl avem desemnat acolo și să încercăm noi să aducem la masa tratativelor părțile implicate. Dacă nu se ajunge la o soluție, trebuie să analizăm cât mai repede oportunitatea unei noi licitații, iar în caz extrem chiar ieșirea Câmpinei din HidroPrahova. Nu este în intenția mea de a promite oamenilor că voi rezolva problema peste noapte. Nu ține direct de apanajul primarului, însă un bun edil ar trebui să se folosească de toate resursele legale, inclusiv până la a bate la ușile miniștrilor, dacă e nevoie, pentru rezolvarea problemelor apărute în localitatea sa.

2. Primarul nu poate crea direct locuri de muncă. Totuși, care ar fi soluțiile dvs. pentru atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă în Câmpina?
Atragerea investitorilor români și străini în municipiul Câmpina se poate face inclusiv prin participarea la diferite târguri și expoziții naționale și internaționale, prin promovarea potențialului uman, geografic, cultural și turistic al localității. Mă gândesc aici și la toate acele deplasari în străinătate ale consilierilor și reprezentanților Primăriei, care nu au adus până în prezent  nici un beneficiu comunității. Un parc industrial realizat cu costuri mari și într-un timp îndelungat nu cred că ar fi, neapărat, soluția cea mai bună pentru Câmpina. Criza economică a dus alte parcuri industriale din apropiere în situația de a nu avea investitori.

3. Cum ar putea fi rezolvată problema locurilor de parcare din Câmpina?
Locurile de parcare pot fi suplimentate prin crearea de parcări supraetajate, în locuri cum ar fi zona bazarului din spatele Pieței Centrale sau în zona dintre Poșta și BCR.

4. Care considerați că ar fi alte două probleme importante ale localității și ce soluții aveți pentru rezolvarea lor?
Alte două problemear fi:
a) lipsa posibilităților de agrement, tinerii nu au unde să petreacă timpul liber. Aici administrația locală poate interveni pentru:
– readucerea Cinematografului în patrimoniul Câmpinei și găsirea unui investitor care să-l modernizeze;
– reabilitarea platoului Muscel, care este o zonă verde cu un potențial turistic deosebit;
–  crearea de baze sportive (o sală a sportului multifuncțională) unde tinerii din oraș să poată petrece timpul liber în mod activ.
b) urmarirea în mod judicios a lucrărilor cu fonduri europene, pentru a nu se mai pierde proiecte (cum a fost cazul campusul ui școlar de la Liceul Energetic) și pentru a nu mai fi obligați contribuabilii să suporte din banii lor continuarea unor lucrări (ca în cazul Policlinicii Municipale și Centrului Turistic).

 

un comentariu to “Noi am întrebat, candidații la Primăria Câmpina au răspuns – DANIEL IONIȚĂ (ALDE)”


 1. ionel says:

  „- reabilitarea platoului Muscel, care este o zonă verde cu un potențial turistic deosebit;”
  NU se poate. Muscelul a fost concesionata pe 50 de ani anumitor persoane din zona care au vile si doresc liniste pentru familiile lor.
  Probabil ati votat in Consiliu local aceasta hotarare. Informati-va.Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE