Noi am întrebat, candidații la Primăria Câmpina au răspuns – FLORIN ANGHELESCU (PP-LC)

Categorie: Electoral 7 mai 2016

Florin Anghelescu CampinaphCelor opt candidați la funcția de primar al municipiului Câmpina le-am adresat în scris patru întrebări. Șase dintre ei au avut amabilitatea să ne răspundă. Unii chiar foarte repede, cum a fost cazul lui Ioan Adrian Pițigoi (PMP), care ne-a transmis răspunsurile în mai puțin de două ore de la primirea întrebărilor. De asemenea, au răspuns întrebărilor noastre: Nicoleta Gherman (PSRO), Andrei Istrate (UNPR), Daniel Ioniță (ALDE), Constantin Cândea (PSD) și Florin Anghelescu (PP-LC). Le mulțumim tuturor pentru disponibilitate. Nu au răspuns demersului nostru Horia Tiseanu (PNL) și Vlad Anghelescu (PRU) și nu ne rămâne decât să sperăm că nu vor proceda la fel în momentul în care vor deține o funcție publică. Vă prezentăm pe rând răspunsurile fiecărui candidat în parte. Acum, Florin Anghelescu – agent asigurări, candidatul PP-LC.

1. Cum credeți că poate fi rezolvată situația lucrărilor de canalizare din Câmpina, sistate în prezent din cauza problemelor intervenite între HidroPrahova și firma constructoare?
În ceea ce privește  situația lucrărilor de canalizare din Câmpina, consider că aceste lucrări trebuie continuate și finalizate conform proiectului. Pentru ca acest lucru să se întâmple, aș încerca  o reconciliere între părțile implicate. Dacă Hidro Prahova și constructorul rămân pe poziții ireconciliabile, atunci vor trebui reluate procedurile de atribuire a lucrărilor, în paralel cu demersuri pentru decalarea termenelor privind folosirea  fondurilor europene, stabilirea și recuperarea prejudiciilor de la cei vinovați pentru neîndeplinirea proiectului.

2. Primarul nu poate crea direct locuri de muncă. Totuși, care ar fi soluțiile dvs. pentru atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă în Câmpina?
În multe zone din țară atragerea investitorilor s-a facut prin crearea de parcuri industriale. Campina a avut multe fabrici cu capacități mari de producție, care însă s-au restrâns considerabil. În parteneriat cu proprietarii acestor unități de producție se pot găsi soluții ca o parte din aceste spații nefolosite, aflate în conservare sau în paragină, să fie închiriate celor interesați de dezvoltarea unor activități productive. Treaba Primăriei ar fi aceea de a aduce la aceeași masă oamenii de afaceri locali cu pontențiali investitori și susținerea investițiilor prin diverse pârghii fiscale.

3. Cum ar putea fi rezolvată problema locurilor de parcare din Câmpina?
Problema parcărilor poate fi rezolvată prin una-două parcări etajate care să asigure pentru 150-200 locuri de parcare cu plată (o parte cu abonamente anuale pentru locuitorii din zona centrală și o parte plata cu ora).

4. Care considerați că ar fi alte două probleme importante ale localității și ce soluții aveți pentru rezolvarea lor?
Ca și cetățean al acestui oraș sunt conștient că modernizarea infrastructurii rutiere și de acces este nu numai o necesitate stringentă, dar și o condiție primordială a oricărei strategii de dezvoltare locală cu impact major asupra nivelului de trai al locuitorilor și dezvoltării economice.
O altă problemă ar fi valorificarea mai bună a avantajelor ce derivă din amplasarea geografică a orașului  față de căile de comunicație și transport, oportunitățile climatice. Proiecte eficiente în susținerea investițiilor în baze de tratament și recuperare, în baze de sport și agrement  care să aducă tinerii la mișcare, la sport, la petrecerea timpului în aer liber. În condițiile în care Câmpina devine un loc prietenos  pentru creșterea și educarea copiilor, pentru retragerea pensionarilor din zonele aglomerate, pentru o localitate în care se trăiește bine și sănătos, atragerea investitorilor va fi mult mai ușoară. Soluția realizării acestor deziderate se limitează la sursele de finanțare și aici, alături de sursele proprii  trebuie folosite la maximum posibilitățile de atragere a fondurilor europene nerambursabile, fonduri guvernamentale și, nu în ultimul rând, dezvoltarea parteneriatelor public-private. Nu trebuie neglijat  nici suportul uman, pentru că o problemă foarte importantă în realizarea obiectivelor o reprezintă eficiența, profesionalismul și corectitudinea folosirii fondurilor.

un comentariu to “Noi am întrebat, candidații la Primăria Câmpina au răspuns – FLORIN ANGHELESCU (PP-LC)”


 1. ionel says:

  Aveti in vedere si aspectele:
  – in oras avem cel mai scump transport din Romania in raport cu numarul de km parcursi intr-o cursa gandindu-ne la agrement
  – platim un metru cub de apa la o valoare foarte mare de parca ar fi adusa din Sahara nu din lacul de acumulare Paltinu.
  In rest, vorbe de campanie electorala.Comenteaza !


 • You Avatar
 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • PUBLICITATE