Electoral

Noi am întrebat, candidații la Primăria Câmpina au răspuns – IOAN ADRIAN PIȚIGOI (PMP)

Adrian Pitigoi CampinaphCelor opt candidați la funcția de primar al municipiului Câmpina le-am adresat în scris patru întrebări. Șase dintre ei au avut amabilitatea să ne răspundă. Unii chiar foarte repede, cum a fost cazul lui Ioan Adrian Pițigoi (PMP), care ne-a transmis răspunsurile în mai puțin de două ore de la primirea întrebărilor. De asemenea, au răspuns întrebărilor noastre: Nicoleta Gherman (PSRO), Andrei Istrate (UNPR), Daniel Ioniță (ALDE), Constantin Cândea (PSD) și Florin Anghelescu (PP-LC). Le mulțumim tuturor pentru disponibilitate. Nu au răspuns demersului nostru Horia Tiseanu (PNL) și Vlad Anghelescu (PRU) și nu ne rămâne decât să sperăm că nu vor proceda la fel în momentul în care vor deține o funcție publică. Vă prezentăm pe rând răspunsurile fiecărui candidat în parte. Acum, Ioan Adrian Pițigoi – economist, candidatul PMP.

1. Cum credeți că poate fi rezolvată situația lucrărilor de canalizare din Câmpina, sistate în prezent din cauza problemelor intervenite între HidroPrahova și firma constructoare?
Partidul Mişcarea Populară – Organizaţia Câmpina a transmis către HidroPrahova o adresă în care am dorit un răspuns la această întrebare întrucât considerăm că reprezintă cea mai importantă problemă a câmpinenilor, deoarece pe lângă lipsa unei reţele noi şi funcţionale de canalizare ne confruntăm, din cauza lucrărilor în speţă, cu o stare jalnică, deplorabilă a drumurilor. Situaţia este următoarea: Ministerul Mediului este în aşteptarea aprobării de fazare a lucrării de către Comisia Europeană, după care urmează întocmirea documentaţiei şi cel mai târziu în luna august încep lucrările urmând să vedem cu ce firmă constructoare la momentul respectiv. Rolul meu ca viitor primar în acest caz este acela de a mă asigura că de această dată lucrările respectă graficul şi standardele de calitate impuse prin autorizaţiile de construire emise.

2. Primarul nu poate crea direct locuri de muncă. Totuși, care ar fi soluțiile dvs. pentru atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă în Câmpina?
În primul rând doresc să vă comunic faptul că administraţia locală poate să genereze locuri de munca în mod direct, însă nu un număr foarte mare şi vă exemplific numai 3 proiecte incluse în strategia mea de dezvoltare a municipiului în calitate de candidat din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP):
– Construirea unei staţii de compostare a deşeurilor vegetale care aduce multiple beneficii mediului înconjurător generând concomitent locuri de muncă (cca 20-25), dar şi venituri prin valorificarea produsului finit obţinut. Investiţie realizabilă cu finanţare europeană, axa POS – Mediu;
– Deschiderea unui azil de bătrâni, tot cu finanţare europeană, care pe lângă rezolvarea unei probleme sociale la un cost lunar cu mult mai mic decât în mediul privat, generează şi 20-30 locuri de muncă;
– Înfiinţarea unui centru maternal care să includă şi o creşă reprezintă un alt proiect al viitorului meu mandat, care are menirea să încurajeze natalitatea şi să permită formarea, menţinerea şi întărirea legăturilor familiale, precum şi sprijinirea familiei pentru asumarea responsabilităţilor parentale. Şi acest proiect finanţabil tot din fonduri europene generează cca 20-30 locuri de muncă.
În strategia mea cu privire la creşterea economică în Câmpina pentru următorii 4 ani am avut în vedere în primul rând actualii investitori mari, mijlocii şi mici care generează momentan majoritatea locurilor de muncă şi doresc să iniţiez întâlniri lunare cu aceştia în vederea identificării problemelor cu care se confruntă şi, fireşte, şi a soluţiilor ce ţin de administraţia locală.
În al doilea rând, răspunzând întrebării dvs cu privire la atragerea de noi investitori, există două direcţii diferite de acţiune:
– Iniţierea unui pachet de măsuri (care include politici locale şi instrumente specifice), care să conveargă spre înfiinţarea unui parc industrial (unde să concentrăm mai multe companii), pe de o parte, iar pe de altă parte, să încurajeze şi viitoarele investiţii individuale, din afara parcului;
– Alocarea de resurse financiare în vederea creşterii nivelului de performanţă al mediului socio-economic local şi ridicarea gradului de competitivitate al forţei de muncă.

3. Cum ar putea fi rezolvată problema locurilor de parcare din Câmpina?
În primul rând am în vedere în primii doi ani ai viitorului meu mandat să inaugurăm o parcare de 500 de locuri în zona centrală a oraşului, astfel încât să rezolvăm optim acest handicap logistic care ne provoacă tuturor o stare de disconfort. În al doilea rând, vom genera soluţii pentru toate zonele unde lipsa locurilor de parcare reprezintă o problemă veche şi prea puţin luată în seamă, din păcate, până acum.

4. Care considerați că ar fi alte două probleme importante ale localității și ce soluții aveți pentru rezolvarea lor?
O problemă foarte importantă o reprezintă starea drumurilor, fapt pentru care modernizarea lor reprezintă o prioritate a viitorului meu mandat! O altă problemă o reprezintă stoparea tuturor alunecărilor de teren existente pe raza localităţii şi menţionez aici doar câteva zone cu grad de risc ridicat – Voila, Câmpiniţa, Plevnei etc. Soluţia o reprezintă atragerea de fonduri europene din programul POS-Mediu şi consolidarea temeinică a tuturor zonelor identificate.

 

5 Comments

 1. soferu` says:

  O problema importanta a Campinei o reprezinta starea drumurilor….. pe bune?! Asta e ce ne apasa pe noi rau?! Drumurile, de bine de rau, sunt cat de cat OK… faptul ca inca ne plangem de ele reprezinta ori lipsa noastra de imaginatie ori ipocrizie.

  Campina e un oras mort din punct de vedere cultural, tinerii pleaca prin alte tari sau prin Bucuresti la munca, micii si putinii antreprenori locali sunt sufocati din toate partile si nu au niciun fel de sprijin la nivel de autoritati… si noi ne plangem de drumuri (si de alunecari de teren, adica tot de drumuri).

  Bai, candidatilor, bagati-va mintile-n cap! Campina are nevoie de strategii de atragere si retentie de oameni de calitate! Are nevoie sa gaseasca solutii pentru ca, dupa facultate, tinerii sa vrea sa se intoarca aici. Nu e o chestie ce tine doar de locurile de munca, ci de o INFRASTRUCTURA SOCIALA ce trebuie creata. Dar, la noi, cand auzim „infrastructura”, nu putem gandi mai mult de „drumuri”…..

 2. soferu` says:

  Si ma asteptam ca Ionut sa stie chestia asta si s-o constientizeze, el fiind unul dintre acei tineri care, dupa ce a terminat cu scoala, a ramas la munca in Bucuresti, negasind in Campina oportunitati pe masura capacitatilor lui. Oare nu e asta o problema mai mare decat gropile? Oare faptul ca orasul nostru mai e atragator doar pentru weekend-urile insorite de vara nu e ceva ce ar trebui sa ne puna pe ganduri?

  Dati-va interesul, bai candidatilor, pentru ca avem probleme mai mari decat gropile!

 3. Frank Ion says:

  1.Nu intelege ce rol are Primaria Campina in aceasta lucrare .Vor face poze cu constructorul si se vor intraba la fel ca data trecuta.?Nu are expertiza in derularea contractelor de infrastructura ,are personal platit in Primarie ce trebuie implicart responsabil .Dar are primaria personal specializat in derularea lucrarilor de INFRASTRUCTURA ,aici este problema dupa cum s-a vazut,sa urmareasca proiectul pe fazele lui si comform standardelor de calitate? .

  2.Primarul face locuri de munca indirecte si temporare prin atragerea FONDURILOR EUROPENE,nu prin pierderea lor asa cum s-a intamplat cu cei 4 mil euroi la liceul energetic.
  Un Parc Industrial este necesar ca aerul ,sau mai multe micro parcuri ,trebuie o analiza responsabila.Vor fi locuri de munca PERMANENTE ,orasul se depopuleaza si raman doar Parcurile de Joaca.Ce se intampla cu Parcul de la 21 Decembrie ,are viitorul parcului de la Ciuperceasca???????????/adica la DNA.

  3.Raspuns evaziv de politician,care locuri de parcare?solutie tehnica nu vorbe.
  4.Orasul arata jalnic ca drumuri nu numai ca se asteapta terminarea CANALIZARII ci PROASTA EXECUTIE din multe motive asta sa ne spuna Primarul.

  Pare un personaj interesat in ocuparea acestei functii PUBLICE PLATITA DIN BANI PUBLICI .

 4. picumotanu says:

  Bai pitigoi tu nu ai creat un loc de munca ca consilier local si vrei sa ajungi primar,hai ….

  PS: Aviz pt administratorul paginii, NU MAI STERGE COMENTARIILE MELE!

 5. admin says:

  Daca am sters unele comentarii, inseamna ca ati folosit un limbaj nepotrivit. Si le vom sterge in continuare daca noi consideram ca trebuie sterse. Daca aveti ceva de impartit cu Adrian Pitigoi sau cu altcineva, nu o faceti aici!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *