Electoral

Noi am întrebat, candidații la Primăria Câmpina au răspuns – NICOLETA GHERMAN (PSRO)

Nicoleta Gherman CampinaphCelor opt candidați la funcția de primar al municipiului Câmpina le-am adresat în scris patru întrebări. Șase dintre ei au avut amabilitatea să ne răspundă. Unii chiar foarte repede, cum a fost cazul lui Ioan Adrian Pițigoi (PMP), care ne-a transmis răspunsurile în mai puțin de două ore de la primirea întrebărilor. De asemenea, au răspuns întrebărilor noastre: Nicoleta Gherman (PSRO), Andrei Istrate (UNPR), Daniel Ioniță (ALDE), Constantin Cândea (PSD) și Florin Anghelescu (PP-LC). Le mulțumim tuturor pentru disponibilitate. Nu au răspuns demersului nostru Horia Tiseanu (PNL) și Vlad Anghelescu (PRU) și nu ne rămâne decât să sperăm că nu vor proceda la fel în momentul în care vor deține o funcție publică. Vă prezentăm pe rând răspunsurile fiecărui candidat în parte. Acum, Nicoleta Gherman – avocat, candidatul PSRO.

1. Cum credeți că poate fi rezolvată situația lucrărilor de canalizare din Câmpina, sistate în prezent din cauza problemelor intervenite între HidroPrahova și firma constructoare?
Această situație este deosebit de delicată, în primul rând pentru că, din cunoștințele mele, serviciul de apă și canalizare este delegat prin concesiune S.C. HIDRO PRAHOVA S.A., firmă care are în administrare întreaga rețea de apă și canalizare a municipiului. În aceste condiții, să nu uităm nici faptul că, pentru introducerea și reabilitarea rețelei de canalizare, S.C. Hidro Prahova  S.A. a accesat fonduri europene, iar firma care a câștigat licitația nu a încheiat și nu are ( nici nu avea cum să aibă) vreo legătură contractuală cu Municipiul Câmpina. Contractul de execuție este încheiat cu S.C. HIDRO PRAHOVA S.A. și, din cunoștințele mele, firma constructoare a reziliat unilateral contractul de execuție din diverse motive.
La acest moment, nu am cunoștință  despre ce intenționează să facă S.C.Hidro Prahova S.A. vis-a-vis de această chestiune, dar din punctul meu de vedere, municipalitatea nu poate interveni decât să medieze acest conflict, în cazul în care nu a ajuns în fața instanțelor de judecată. În cazul în care nu se ajunge la nicio concluzie în mediere, nu este posibil decât ca S.C. Hidro Prahova S.A. să reia procedura de atribuire a contractului de lucrări, dar nu cunosc amănunte dacă  se mai află în termenul pentru terminarea lucrărilor pentru decontarea pe fonduri europene. Cealaltă soluție, care este una drastică și nu cred că este decât una extremă ar fi aceea ca municipalitatea să se retragă din S.C.Hidro Prahova S.A.  și să-și reia rețeaua de apă și canal, să înființeze o companie de gospodarie comunală sau un serviciu special al Primăriei, care să se ocupe de aceste utilități pentru cetățeni, urmând să acceseze programe proprii pentru atragerea de fonduri europene.

2. Primarul nu poate crea direct locuri de muncă. Totuși, care ar fi soluțiile dvs. pentru atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă în Câmpina?
Din punctul meu de vedere, în concordanță cu programul PSRO – partid pe care îl reprezint, o prioritate ar fi realizarea de parteneriate publice-private în care municipalitatea să vina cu oferte, iar firmele să investească în realizarea unui parc industrial. O altă variantă ar fi reactivarea Taberei Școlare de pe Voila, unde s-ar putea crea locuri de muncă, nu pentru foarte mulți cetățeni, e adevărat, chiar și sezoniere, dar în acest fel am da utilitate acestei zone deosebite a municipiului și am crea locuri în care elevii, copiii noștri să aibă activități și preocupări care să le dezvolte abilitățile, dar care totodată să îi și recreeeze.

3. Cum ar putea fi rezolvată problema locurilor de parcare din Câmpina?
Aceasta este o problemă destul de spinoasă, atât la nivelul municipiului nostru, cât și al județului. Una dintre soluții ar fi parcările supraetajate sau subterane, dar este greu de spus atâta timp cât nu se vor  reinventaria toate terenurile din domeniul public și privat al municipiului. Numai în funcție de disponibilitățile existente la acest nivel, se vor putea identifica soluții corecte, împreuna cu angajații de la serviciile de specialitate din Primărie.

4. Care considerați că ar fi alte două probleme importante ale localității și ce soluții aveți pentru rezolvarea lor?
Prima problemă a municipiului, din punctul meu de vedere, este cea privind locurile de muncă, iar programul partidului pe care îl reprezint, printre altele, are ca prioritate crearea locurilor de muncă.
Desigur, Câmpina are și alte probleme. De exemplu, reabilitarea batalelor din cartierul Turnătorie. Cred că pe această temă s-a discutat mult și s-a făcut prea puțin. Știu că au fost discuții cu Rafinăria Steaua Română pentru preluarea acestor batale și accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea și transformarea lor în spații verzi sau locuri de agrement, dar nu cunosc de ce nu s-au finalizat aceste discuții. Problema poate fi rezolvată și cred că o voi putea rezolva etapizat, ori cu investiții de la bugetul local, dacă aceste batale vor trece în proprietatea municipalității, ori prin obținerea de fonduri europene. Sunt convinsă că această problemă poate fi rezolvată, chiar dacă este o problemă destul de complicată și care implică niște costuri destul de mari.
O a doua problemă pe care îmi doresc foarte mult să o rezolv este aceea de a da o nouă înfățișare municipiului. Câmpina trebuie să arate ca un oraș european din toate punctele de vedere.

1 Comment

  1. ionel says:

    D-na sa nu uiti daca iesi primar.
    Batalele de 100 de ani sunt acolo, pentru reabilitarea lor sunt necesari prea multi bani.
    Ce facem cu Rafinaria din centru orasului care a poluat si polueaza pe ea ar trebui sa o reabilitam.
    NU faceti un parteneriat public privat ca tot e sau va fi in insolventa?

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *