Electoral

Reprezentanți ai PSD, opriți pe Câmpinița de un polițist local care nu a vrut să se legitimeze

La Câmpina am avut până acum o campanie electorală liniștită, fără incidente majore. În această după-amiază, însă, în cartierul Câmpiniţa, pe Strada Dunării, a avut loc un incident generat, culmea, nu de combatanții politici, ci de un agent al Poliției Locale. Unul fără legitimație de serviciu și fără uniformă. Ce s-a întâmplat ne spune Vasile Petre, unul dintre candidaţii PSD pe lista pentru Consiliul Local.
„Împreună cu un coleg de partid ne aflam în cartierul Câmpiniţa pentru a distribui materiale electorale ale partidului, materiale asumate și în care ne prezentam candidaţii şi programul electoral. La un moment dat, pe lângă noi a trecut un autoturism Logan, inscripţionat cu denumirea Poliţia Locală Câmpina. La scurt timp, m-am despărţit de colegul meu de partid, pentru a fi mai eficienţi, fiecare dintre noi ocupându-se de străduţele adiacente Bulevardului Carol. Colegul meu se afla pe Strada Dunării atunci când a fost oprit de o persoană îmbrăcată în civil din punctul meu de vedere, pentru că avea o cămaşă bleu, aşa cum au agenţii Poliţiei Locale, dar nu avea nici un fel de însemne şi nici nu a putut să ne prezinte vreo legitimaţie sau alt document. Mai mult, a venit cu o maşină fără însemnele Poliţiei Locale, un Opel Insignia, de culoare neagră. Acest individ l-a oprit pe colegul meu, i-a cerut să îi arate ce fel de materiale distribuie, să nu fie materiale denigratoare la adresa vreunui candidat – a fost pretextul şi apoi i-a cerut colegului meu să se legitimeze. Acesta a refuzat și au început să se certe. M-a strigat, am intervenit şi am încercat să aplanez disputa. Omul susţinea că trebuie să ne legitimăm, dar el nu a făcut același lucru la solicitarea noastră. I-am explicat că avem actele în maşina mea, aflată la câteva străduţe depărtare şi i-am cerut să ne demonstreze că este de la Poliţia Locală. Nu avea legitimație și cum credeți că ne-a demonstrat? L-a sunat și ni l-a dat la telefon pe directorul Poliţiei Locale, Marius Vişan. Am vorbit cu dumnealui, noroc că îl cunosc şi am putut avea un dialog civilizat. Până la urmă s-a rezolvat, că doar nu făceam nimic rău și ne-am putut continua treaba. Dar asta după ce jumătate de oră am stat să ne certăm cu un polițist fără legitimație”, ne-a declarat Vasile Petre.

Acum, liderii locali ai PSD au convingerea că, la fel ca şi la alte alegeri locale, Poliţia Locală este pusă într-o situație delicată, fiind obligată să acționeze la comanda primarului în funcție, în loc să-şi îndeplinească atribuţiile pentru care este plătită – să combată fenomenul cerşetoriei, să nu lase căruțele prin oraș, să nu se arunce gunoaie pe domeniul public, să nu fie aduşi câini din alte localități și multe altele. Liderii locali ai PSD consideră inacceptabil acest incident.

2 Comments

  1. Tezeu says:

    Nu le-a placut munca, s-au inrolat in <> al primarului, iar contribuabilul le asigura protectie sociala(salariu, norma de hrana,uniforme,etc.).

  2. Gheorghe says:

    Opelul Insignia este cel de 16 000+11 000 euro deci de 27 000 euro , apartinand Politiei Locale dar pana de curand fiind masina de serviciu a Primarului. Dupa scandalul iscat cu ocazia achizitiiei a fost redat Politiei Locale si acum patruleaza de zor sa vada Gige-ii ca masina isi face datoria.
    …jalnic!…..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *