Actualitate

23 August. Câmpina, după 35 de ani!

23 August era înainte de 1989 Ziua Naţională a României şi se sărbătorea prin parade, cea mai mare având loc în prezenţa şefului statului de la acel moment, la Bucureşti. Şi în oraşele din provincie aveau loc parade, este drept, de mai mică anvergură. Prin intermediul fotografului Mircea Scorţeanu, care a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la parada din Câmpina din anul 1981, cu ocazia zilei de 23 august, avem prilejul unei veritabile întoarceri în timp cu nu mai puţin de 35 de ani.
campina 23 august 81După cum se poate vedea şi în imagine, scena era amplasată undeva pe bulevardul central, astăzi – Carol I, atunci – 23 August, cam acolo unde astăzi este intersecţia cu Strada Mihail Kogălniceanu. De altfel, în fotografie se poate în partea dreaptă o parte a hotelului Muntenia, iar în partea stângă, un bloc în contrucţie, bloc cunoscut astăzi în Câmpina sub denumirea ABC. La tribuna oficială se aflau atunci Nicole Dumitraşcu – preşedintele Comitetului Orăşenesc de Partid (funcţie echivalentă primarului de astăzi), Ion Negrea – vicepreşedintele aceluiaşi organism, şefi de întreprinderi, cadre cu funcţii în PCR, şeful Miliţiei, securişti.
campina 23 august 16Astăzi, pe 23 august 2016, locul respectiv nu mai are nimic din grandoarea momentului trăit în urmă cu 35 de ani…

2 Comments

  1. Bilga Gheorghe says:

    interesant ar fi, in urma unei analize, sa vedem ce cariere au avut nomenclaturistii din tribuna. Pun pariu ca dupa 1989 toti au fost in FSN (PSD), sau au fost infiltrati in celelalte partide. Si ne mai miram de ce Romania merge prost!

  2. Ion Ivanescu says:

    Astazi am vazut aceasta poza (multumesc fotografului Mircea Scorteanu) si pentru domnul Bilga Gh.comunic urmatoarele : In perioada 1980-86 am fost sef al Militiei Oras Campina. In 1987 am fost promovat ,la 3 judete distanta ca loctiitor al sefului militie judetene Tulcea…De la Revolutie am preluat comanda Inspectoratului iar in 1993 am fost numit Comandant al Scolii militare de Subofiteri de Politie Campina de unde am iesit la pensie….Va rog ,sa fiti sincer si sa spuneti campinenilor (care ma recunosc si pe care ii respect profund) din cauza mea(si a altora ca mine)aveti Dumneavoastra nemultumir !?? Multumesc pentru pricepere…Va salut cu respect…Servesc Patria !

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *