Actualitate

Blocul de necesitate este aproape gata

Bloc necesitate campinaph 1Blocul de necesitate care se construieşte în Câmpina, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, este aproape gata. Iniţial, termenul de finalizare era finalul acestei luni, dar la solicitarea constructorului, Consiliul Local a fost de acord cu prelungirea termenului de finalizare cu o lună.
Argumentele firmei Victor Construct Botoşani au la bază perioadele în care nu s-a putut lucra din cauza inexistenței unui drum de acces la terenul pe care trebuia construit blocul și din cauza suspiciunii că pe locația respectivă ar exista unele guri de sondă. Înainte de execuția lucrărilor, constructorul a fost nevoit să rezolve o serie de formalități cu proprietarii terenurilor din zonă, astfel încât să poată realiza un drum de acces la șantier, pentru utilajele grele. Apoi, pentru că la blocurile IRA din apropiere a fost găsit un puț de sondă, exista suspiciunea că așa ceva ar putea fi și pe terenul pe care urma să se construiască blocul de necesitate, suspiciunea care nu s-a confirmat, dar care a mai întârziat lucrările.
Bloc necesitate campinaph 2Oricum, faţă de alte lucrări de pe domeniul public, la blocul de necesitate s-a lucrat într-un ritm foarte bun, poate şi acest detaliu fiind determinant în decizia Consiliului Local de a accepta prelungirea termenului de finalizare a lucrării.
Blocul de necesitate va avea demisol, parter, patru etaje și mansardă. Va fi format din două tronsoane, în total 72 de locuințe – 16 garsoniere și 56 apartamente cu două camere. Valoarea investiției este de 9.519.927 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar luat de administrația locală de la BRD.
Dacă blocul va fi gata şi predat administraţiei locale la finalul lunii septembrie, în schimb, va rămâne de văzut, în ce măsură edilii şi-au făcut lecţiile şi imediat după finalizare lucrărilor vom avea primii oameni mutaţi în acest bloc, astfel încât să se elibereze blocurile „cu bulină”, care trebuie consolidate, acesta fiind până la urmă scopul construirii blocului de necesitate. Iar acest lucru se ştie de minimum doi ani, de când au început lucrările la blocul de pe Bulevardul Bălcescu, astfel că scuza că nu au avut timp nu va fi credibilă. Iar dacă se va întâmpla, cum s-a mai întâmplat, ca blocul să fie gata şi să stea gol… atunci administraţia locală va fi pusă într-o situaţie cel puţin neplăcută!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *