Politica

Horia Tiseanu va trebui să negocieze pentru majoritatea de două treimi în Consiliul Local cu… Ion Dragomir!

campina horia tiseanu ion dragomirPrima şedinţă ordinară a Consiliului Local Câmpina a arătat o mare problemă pe care ar putea-o avea primarul Horia Tiseanu. După cum bine se ştie, componenţa politică a Consiliului Local este PNL (8 consilieri), PSD (7), PMP şi ALDE (câte 2). Majoritatea s-a creat între PNL şi PMP, dar pentru asigurarea majorităţii de două treimi, necesară în cazul mai multor tipuri de hotărâri, inclusiv cele privind patrimoniul, va fi nevoie şi de votul consilierilor PSD.Şi aici apare problema primarului Horia Tiseanu. O problemă care a fost evidentă la prima şedinţă, atunci când în toate comisiile şi consiliile de administraţie unde a fost necesară includerea unor consilieri, alianţa PNL-PMP nu a acceptat nici un consilier propus de PSD. De altfel, sesizând la un moment dat ridicolul în care se află, primarul Tiseanu a încercat să explice: „Am luat legătura cu Mihaela Voicilă, care am înţeles că este coordonatorul PSD Câmpina în această perioadă de interimat. Dumneai m-a asigurat că voi fi sunat de doi consilieri (n.n. – privirea lui Tiseanu s-a îndreptat spre Cândea şi Petrescu), dar nu m-a căutat nimeni pentru a negocia. În aceste condiţii, am considerat că este vorba de un refuz din partea PSD şi nu a fost acceptată nici una dintre propunerile venite dinspre PSD”.
Şocul a venit pentru Tiseanu la „diverse”, atunci când consilierul Livia Lupu a anunţat că şeful grupului de consilieri PSD-ALDE este Ion Dragomir, iar Tiseanu va trebui să negocieze cu fostul viceprimar, inclusiv pentru asigurarea trecerii unor proiecte de hotărâre, care necesită votul a minimum două treimi din rândurile consilierilor locali.
Un subiect de urmărit şi, foarte probabil, despre care vom mai scrie, atât pentru că se apropie campania electorală pentru alegerile parlamentare, dar şi pentru că la nivel naţional sunt posibile orice fel de relocări pe scena politică. Inclusiv, o posibilă alianţă PSD-PMP, iar Tiseanu s-ar putea afla atunci într-o situaţie extrem de delicată…

1 Comment

  1. Roman Roman says:

    O situatie extrem de RIDICOLA si PENIBILA pt cei doi CIRCARI din poze.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *