Social

Nu invita hoții în casa ta! Neglijența poate fi o invitație deschisă la furt!

campina comisar badiceanu politieInfractorii și-au diversificat metodele de a-i păcăli pe pe oameni și de a le fura banii din casă, iar la Câmpina și în împrejurimi se înregistrează periodic astfel de cazuri. Victimele sunt în general bătrânii. Pornind de la această situație, Poliția Municipală organizează o campanie de informare a cetățenilor în legătură cu metode „de lucru” ale infractorilor. Echipe formate din agenți de poliție merg prin municipiu, lipesc  afișe la toate blocurile și împart materiale informative populației. Acțiunea este coordonată de Gabriel Bădiceanu (foto), șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Câmpina.Iată care sunt metode folosite de infractori și care, din păcate, încă mai funcționează:
– „Metoda ajutorului pentru bătrâni” – infractorii merg acasă la persoanele vârstnice sub pretextul că le oferă diverse ajutoare – alimente sau chiar bani. În general, merg câte două persoane, una distrage atenția pensionarului, iar alta îi fură banii sau diverse obiecte de mai mică sau mai mare valoare.
– „Metoda comercială” – infractorii pătrund în locuința victimelor sub pretextul că sunt agenți de vânzare și le oferă diverse produse promoționale la prețuri foarte tentante (de obicei, produse cosmetice sau de curățenie). Au fost și cazuri în care victimelor li s-au oferit gratuit produsele. Și li se distrage atenția vârstnicilor, ba chiar mai beau împreună și o cafea și profitând de neatenția lor le fură banii și bijuteriile din casă.
– „Metoda achiziționării bunurilor reciclabile” – infractorii, de regulă două-trei femei, abordează victimele în piețe sau magazine și le spun că vor să cumpere sticle, borcane, aparatură electrocasnică uzată etc. Merg cu victimele la domiciliul acestora, le distrag atenția și le fură banii din casă.

Poliția recomandă cetățenilor:
– să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuință, indiferent de motivele pe care acestea le invocă
– să nu lase ușile descuiate când pleacă de acasă chiar și la vecini
– copiii trebuie învățați să nu ofere informații persoanelor necunoscute
– să nu transforme contuile de pe site-urile de socializare în sursă de informație pentru infractori.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *