Primăria Câmpina a achitat una dintre corecţiile în cazul “Calea Dacia”, după ce a pierdut procesul cu Ministerul Dezvoltării

Categorie: Administratie publica 19 august 2016

Calea Dacia Campina Primăria Câmpina a achitat una dintre corecţiile în cazul Calea Dacia, după ce a pierdut procesul cu Ministerul DezvoltăriiLa precedenta şedinţă a Consiliului Local, în cadrul rectificării bugetului local, s-a aprobat şi alocarea sumei de 35.100 lei pentru achitarea unei corecţii în celebrul dosar “Calea Dacia”. A fost necesară achitarea acestei corecţii după ce Primăria Câmpina a pierdut procesul cu Ministerul Dezvoltării, iar Fiscul ameninţa cu blocarea conturilor administraţiei locale şi executarea silită a sumei datorate Ministerului Dezvoltării.
Primarul Horia Tiseanu a acceptat greu să dea o explicaţie în plenul şedinţei Consiliului Local, iniţial afirmând că “cine vrea detalii, îl aştept la Primărie şi îi explic”! În cele din urmă, Tiseanu a fost nevoit să dea explicaţiile absolut necesare, dar nu şi suficiente, pentru că nimeni nu a mai vorbit apoi despre cine răspunde pentru pierderea acestei sume din bugetul local: “Deşi este o hotărâre judecătorească definitivă, eu nu sunt de acord cu ea. Ce s-a întâmplat? La momentul publicării pe SEAP a anunţului privind procedura de achiziţie pentru această lucrare, site-ul care găzduieşte sistemul public de achiziţii nu avea capacitatea tehnică pentru a include toate datele din caietul de sarcini. Aşa că au fost prezentate sumar principalele condiţii, anunţând că întreaga documentaţie poate fi consultată la sediul primăriei. Ulterior, site-ul a devenit mai performant, iar la alte licitaţii am putut include întreaga documentaţie. Instanţa nu a ţinut cont de punctul de vedere al juriştilor primăriei şi acum suntem în această situaţie, de a plăti o corecţie de 25% din valoarea contractului de publicitate la proiectul de modernizare a Căii Dacia”, a explicat Horia Tiseanu.
Cu siguranţă mai sunt şi alte aspecte, pe care Tiseanu le-a omis din prezentarea făcută consilierilor locali. Poate cu bună ştiinţă, poate pentru că nu a fost suficient timp şi spaţiu, aşa cum se întâmpla şi pe site-ul de achiziţii la momentul respectiv. Cert este că de la bugetul local s-a plătit această corecţie de 35.100 lei, iar pentru acest prejudiciu adus bugetului local nu răspunde nimeni!

un comentariu to “Primăria Câmpina a achitat una dintre corecţiile în cazul “Calea Dacia”, după ce a pierdut procesul cu Ministerul Dezvoltării”


 1. Roman Roman spune:

  Cine sa raspunda, poate femeia de serviciu in nici un caz acest Primar smecher si incompetent in acelasi timp,explicatiile lui sunt infantile si impertinente.Poate explica si cum a pierdut 4mil euro finantare europeana ,masina de 28 mii euro etc.Haosul ,debandada si smecheria domneste in Primarie,de ce au plecat sefi de departamente ?cine pierde ?doar populatia acestui oras blestemat sa fie condus de niste incapabili.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF