Actualitate

Instanța dă dreptate în „cascadă” administrației Moldoveanu. Cine se opune dezvoltării Câmpinei și cine va plăti nebunia lor?

De patru ori instanța a respins cererile de suspendare a hotărârilor Consiliului Local Câmpina legate de parcarea subterană, pasajul subteran, spațiul pietonal și asocierea cu Consiliul Județean Prahova.

Probabil că toți câmpinenii știu că în luna mai 2023, Consiliul Local Câmpina a aprobat patru hotărâri privind modernizarea centrului orașului, investiție de aproape 30 milioane euro, cu fonduri europene. Cele patru hotărâri se referă la studiile de fezabilitate și indicatorii pentru parcarea subterană, pasajul subteran, un pasaj pietonal suburban, precum și pentru regenerarea urbană de deasupra pasajului și o hotărâre de asociere cu Consiliul Județean Prahova pentru realizarea acestei investiții. Imediat după aceea, hotărârile au fost atacate în instanță mai întâi de două asociații și apoi de mai mulți cetățeni.
Asociația Câmpina Curată și Asociația Pentru Câmpina au cerut instanței anularea celor patru hotărâri, iar până se judecă procesul pe fond au cerut suspendarea hotărârilor. Cererea de suspendare a fost respinsă și de Tribunalul Prahova și de Curtea de Apel. La fel s-a întâmplat și în cazul acțiunii în instanță a unui grup de cetățeni, a fost respinsă de ambele instanțe ca nefondată. Prin urmare, se poate spune că administrația locală a câștigat pe linie aceste bătălii, iar cele patru hotărâri rămân în vigoare. Continuă procesele pentru anularea hotărârilor, unul inițiat de cele două asociații și unul inițiat de grupul de cetățeni.
Este dreptul oricui să atace în instanță orice act administrativ. Dar toate aceste acțiuni nu au decât scopul evident de a bloca aceste lucrări cu fonduri europene, de a bloca dezvoltarea Câmpinei, de a prinde ultimul tren de a realiza cu fonduri europene asemenea lucrări foarte așteptate de cetățeni. Cine nu vrea parcare subterană? Cine nu-și dorește spații verzi în zona centrală? Cine nu vrea pasaje pietonale subterane pentru evitarea oricărui pericol și diminuarea producerii accidentelor? Ce minte se poate opune ca finanțarea acestora să fie sprijinită și de la nivelul județului? La toate aceste întrebări, retorice, răspunsul este clar: doar cei care se opun dezvoltării orașului dintr-un simplu calcul politicianist sau dintr-o nebunie neînțeleasă.
Vă vom arăta în curând cine sunt cei care se opun dezvoltării Câmpinei, cei din cele două asociații civice, al căror singur scop este să se împotrivească oricărui proiect de dezvoltare venit din partea administrației Moldoveanu. Vom încerca să răspundem și la întrebarea cine plătește dacă cei care se opun dezvoltării Câmpinei vor izbuti să găsească o instanță care să le accepte cererile absurde.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *