Administratie publica

Primarul Alin Moldoveanu l-a ”încuiat” pe avocatul societăților care ocupă aproape 40 hectare de teren pe albia râului Doftana

Discuțiile din cadrul precedentei ședințe ordinare a Consiliului Local Câmpina au fost lungi pe tema proiectului privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea SC Electrocarbon SA și SC Elsid SA, asupra terenurilor aparținând municipiului Câmpina.

Subiectul acestui proiect era o suprafață de aproximativ 40 hectare de teren, primită de cele două societăți de-a lungul timpului, chiar de la Consiliul Local Câmpina. Cele două societăți au fost reprezentate de o casă de avocatură celebră din București, iar șeful acesteia, Doru Trăilă, a fost cel care a avut un dialog cu primarul Alin Moldoveanu, inițiatorul proiectului.
”Dacă terenurile respective ar fi avut sarcini de acest gen la momentul respectiv, societățile pe care le reprezentați ar fi putut accesa fonduri europene?”, a fost întrebarea lui Alin Moldoveanu. ”Accesarea se face pe baza unui proiect care era eligibil, societățile având deja acest drept, doar dacă exista o altă servitute nu puteam folosi acel teren”, a fost răspunsul avocatului Trăilă.
”Mulțumesc, ați răspuns singur…”, a concluzionat Alin Moldoveanu. Dialogul dintre cei doi a continuat până când avocatul și-a cerut scuze că poate nu a înțeles bine întrebarea primarului.
Proiectul a fost adoptat de Consiliul Local, pe malul râului Doftana urmând a fi realizată centura Câmpinei, dar cele două societăți, prin intermediul aceleiași case de avocatură, au intentat deja proces administrației locale.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *