Social

Veşti bune de la Andreea şi părinţii ei. Şi urări frumoase, în prag de sărbători…

Ioana-Andreea-mica1Pe mail-ul publicaţiei noastre am primit poate cel mai frumos mesaj din toate câte ar putea exista. Şi poate cel mai frumos cadou în prag de Crăciun. Expeditori – Andreea Dumitran şi părinţii ei. Se află la Bonn, în Germania, la Mediclin Robert Janker Clinic, acolo unde Andreea continuă lupta împotriva tumorii pe care o are la cap. Dar se simte mult mai bine, este tratată excelent şi este încurajată permanent. Le mulţumim mult părinţilor Andreei pentru veştile pe care ni le-au dat şi vă redăm aproape integral mesajul pe care ni l-au trimis. Îi dorim multă sănătate Andreei, multă putere şi încredere părinţilor ei şi… Crăciun fericit tuturor! Vă aşteptăm acasă cu drag şi multă speranţă!

„De luni, 14 decembrie, am început efectiv tratamentul, dimineaţa facem radioterapia cu sistemul Novalis, care durează aproximativ 15 minute, iar seara, la ora 20.00, pentru chimioterapie luăm pastilele Temodal. Din ziua în care am venit, luăm zilnic şi hidrocortizon. Tratamentul va dura 30 de şedinţe. Ca efecte adverse obişnuite la acest tratament sunt pusee de căldură şi de transpiraţie, fără temperatură. Cam astea sunt singurele efecte adverse nedorite apărute până acum, însă sunt destule semne de îmbunătăţire a stării generale. Are o poftă enormă de mâncare, s-a îngrăşat 3 kg în 2 săptămâni, are o mai mare stabilitate pe picioare la mers, nu se dezechilibrează la fiecare pas, vorbeşte clar din nou, după o perioadă în care era dificil să înţelegi ce spune. Ne bucurăm că nu are dureri de cap sau altfel de dureri datorită tratamentului. Ieri am avut o discuţie mai amplă cu medicul şi cu translatoarea, acesta era mulţumit de evoluţia de până acum. Singura recomandare a fost de a face mai multă mişcare şi chiar ne va da un medic de recuperare pentru a face gimnastică la pat, care să suplinească lipsa de mişcare din ultima perioadă.

Aici suntem trataţi cu foarte mare respect şi interes de către tot personalul, începând de la infirmiere până la managerul general al clinicii, care ieri a fost personal la noi în cameră pentru a se interesa de soarta noastră, să vadă dacă suntem multumiţi de felul cum suntem trataţi şi să ne încurajeze, să ne spună să avem încredere în tratamentul de aici, şi că putem apela oricând la dansul dacă avem nevoie de ceva.

Prin intermediul dumneavoastră vrem să mulţumim tuturor câmpinenilor, şi nu numai lor, care ne-au fost alături şi ne-au sprijinit din toate punctele de vedere, în această perioadă dificilă a vieţii noastre. În special vrem să le mulţumim colegilor de clasă ai Andreei şi părinţilor acestora, doamnei învăţătoare Doina Sima, conducerilor societaţilor din Câmpina care ne-au ajutat, elevilor de la Colegiul Naţional Nicolae Grigorescu, care au fost remarcabili în această campanie pentru Andreea, Primăriei şi Consiliului Local Câmpina, preotului paroh Petre Moga, care ne-a sprijinit din toate punctele de vedere şi care se roagă în permanenţă pentru binele fiicei noastre, colegilor de serviciu şi conducerii societăţii în care noi, părinţii, ne desfăşuram activitatea.

În final, vă dorim din suflet SĂRBATORI FERICITE! şi un călduros LA MULŢI ANI!. Fie ca anul care vine să vă aducă numai bucurii, sănătate şi noroc în viaţă alături de cei dragi. Să sperăm ca la anul când ne vom întoarce acasă să putem veni cu zâmbetul pe buze şi dragoste în suflet şi să putem spune tuturor că efortul lor nu a fost în zadar. Dumnezeu să ne ajute!”  

Cu stima şi mii de mulţumiri,
Andreea, Daniela, Gabriel Dumitran
Bonn, Germania

5 Comments

 1. Amy says:

  Dumnezeu sa va ajute sa treceti cu bine peste aceste momente grele. Sanatate multa Andreei, liniste si pace sa aveti in suflet si mai ales multa incredere si putere! Sa aveti sarbatori binecuvantate, sa le traiti in suflet si gand, chiar daca sunteti departe de casa! O campineanca

 2. Daniela says:

  SANATATE MULTA! SI DORINTELE VOASTRE SA SE IMPLINEASCA! ASTEPTAM IN CONTINUARE VESTI BUNE DE LA VOI!

 3. Familia Tudor says:

  Dorim familiei Dumitran multa, multa sanatate. Vrem ca Andreea sa se faca bine si sa aiba o viata frumoasa, cu multe impliniri. La multi ani si inca o data multa sanatate!

 4. Ioana says:

  La multi ani, Andreea! Craciun cu bine si multa sanatate! Sa te intorci acasa perfect sanatoasa si sa-ti bucuri parintii cu reusitele tale. Dumnezeu sa te ajute si sa-ti dea puterea de care ai nevoie! O putere de care au nevoie si parintii tai si pe care le-o doresc din toata inima.

 5. cristina says:

  felicitari!
  andreea, multa putere in continuare, lupta si vei fi un copil fericit!
  va salutam si ne bucuram ca ne-ati tinut la curent cu evolutia andreei! un an minunat si plin de lumina!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *