Nidal cere Primăriei să achite de la bugetul local datoria spitalului

Categorie: Administratie publica 9 martie 2010

Spitalul Municipal Campina 10 Nidal cere Primăriei să achite de la bugetul local datoria spitaluluiPrimăria şi Consiliul Local Câmpina au primit o adresă (nr. 3429/17.02.2010) din partea firmei Nidal Trading Impex Bucureşti prin care li se solicită să plătească datoria de aproximativ 1,58 milioane lei pe care Spitalul Municipal o are către firma menţionată. “Pentru a evita o posibilă închidere a Spitalului Municipal prin executare silită pentru recuperarea datoriei, solicităm Primăriei şi Consiliului Local găsirea unei soluţii pentru ajutorarea financiară a debitorului, urmând ca spitalul să ne achite datoria şi astfel să stingem litigiul”, se arată în adresa transmisă de Nidal Trading Impex şi semnată de administratorul acesteia Abu Nabil Rjala.
Reamintim pe scurt că, în perioada în care Constanţa Ţiţei era director interimar al spitalului, unitatea medicală a încheiat cu firma Nidal trei contracte de furnizare de bunuri cu destinaţie medicală. Este vorba despre contractele nr. 442/4 februarie 2008, 455/5 februarie 2008 şi 804/3 martie 2008. Aşadar, la intervale foarte scurte de timp. În baza acestor contracte, Nidal a furnizat cantităţi mari de bunuri medicale, cu mult peste necesităţile spitalului câmpinean. Chiar şi în aceste condiţii, conducerea spitalului a acceptat toată “marfa”, dar nu s-a plătit nimic. Astfel, s-a acumulat o datorie de 1,58 milioane lei (adică 15,8 miliarde lei vechi), pentru recuperarea căreia Nidal a apelat la instanţa de judecată. La 11 ianuarie 2010, Tribunalul Prahova a dat câştig de cauză firmei bucureştene, sentinţa fiind definitivă.

Constanta Titei 1 Nidal cere Primăriei să achite de la bugetul local datoria spitaluluiLegea nu permite achitarea datoriei de la bugetul local

În adresa trimisă Primăriei şi Consiliului Local, administratorul firmei Nidal menţionează că, înainte de a da Spitalul Municipal în judecată, a încercat pe cale amiabilă să-şi recupereze banii, dar nu a reuşit şi a fost nevoit să se adreseze instanţei. Acum, spitalul riscă să fie executat silit pentru că nu a onorat contractele încheiate cu Nidal şi nici nu are banii necesari pentru a le onora acum. În ceea ce priveşte municipalitatea câmpineană, este puţin probabil ca aceasta să dea curs solicitării firmei Nidal. Spunem asta având în vedere legislaţia în vigoare, potrivit căreia administraţia publică poate da bani spitalului, de la bugetul local, doar pentru plata utilităţilor, pentru reparaţii curente şi achiziţionarea de aparatură medicală. În plus, ne îndoim că Nidal sau conducerea Spitalului Municipal i-a consultat pe reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local atunci când s-au încheiat cele trei contracte. Mai mult, ce vină au câmpinenii pentru că un director de spital a încheiat nişte contracte păguboase pentru instituţie, astfel încât acum să fie nevoiţi să plătească “oalele sparte”?!

4 comentarii to “Nidal cere Primăriei să achite de la bugetul local datoria spitalului”


 1. Tudor spune:

  Nidal sa se duca la madam Titei sa*i ceara banii ca ea a fost de acord cu contractele alea… extraordinar, cit tupeu au unii! cum sa ceri sa ti se plateasca de la bugetul local ptr un contract aiuritor, pardon trei contracte… da’ de ce trei, apropo? daca Tiseanu va accepta sa plateasca va face o prostie enorma, sper ca nu*i trece prin cap asa ceva!

  RăspundeRăspunde
 2. Antonia spune:

  Ca o curiozitate, ce fel de materiale a livrat firma aceea spitalului? Sunt importante, sunt medicamente, despre ce e vorba?

  RăspundeRăspunde
 3. laurentiu spune:

  vi s-au dat vreodata cand ati intrat in spital, sa zicem la sectia de terapie intensiva, la maternitate, papuci din aceia de plastic ? spitalul a achizitionat conform documentelor existente, de la aceasta firma 20.000 de mii perechi de astfel de papuci!in spital nu mai exista nici unul!probabil ca atunci cand a plecat, d-na Titei si-a luat papucii sau i s-au dat?

  RăspundeRăspunde
 4. Maria spune:

  Uite Antonia un exemplu: capsule pentru clisma. Atit de multe ca puteai sa faci clisma la toata Cimpina. Bataie de joc!

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF