Politica

Liderii USL vor o întâlnire între primar şi oamenii de afaceri locali

Conferinta USLReprezentanţii USL Câmpina au organizat vineri o nouă conferinţă de presă, unul dintre subiectele asupra căruia s-a insistat fiind cel referitor la viaţa economică a localităţii. Liberalii şi social-democraţii consideră că administraţia locală, în special primarul, ar trebui să se implice mai mult în activitatea economică, să găsească soluţii pentru stimularea investitorilor şi crearea de noi locuri de muncă. „Astfel, primarul ar afla că oamenii de afaceri se plâng de actualul sistem administrativ-fiscal, de numeroasele formalităţi birocratice necesare pentru orice activitate economică, iar organismele de control sunt dirijate împotriva celor care mai au curajul să critice actuala putere… Organismele de control ar trebui să aibă şi rol de îndrumare, nu numai caracter represiv. S-a ajuns la situaţia incredibilă ca, pentru greşeli minore de contabilitate, împotriva unora să se aplice amenzi uriaşe, care, practic, duc la închiderea multor firme”, a afirmat preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran.

Problemele despre care vorbeşte liderul liberal ţin, totuşi, de Guvern, de politica fiscală naţională, posibilitatea de implicare a administraţiei locale fiind, practic, nulă. Guran spune că există, însă, şi pârghii locale, facilităţi pe care Consiliul Local le poate acorda investitorilor, dacă ar dori acest lucru: „Sunt mai multe facilităţi care ar putea fi stabilite pe plan local. De la acordarea unor terenuri pentru investitori, iar aici am în vedere ceea ce am spus şi altădată – preluarea terenului de la fosta unitate de jandarmi. Se poate crea inclusiv un parteneriat cu comuna Băneşti, pentru înfiinţarea unui parc industrial, de exemplu. De asemenea, Consiliul Local poate aproba unele facilităţi, reduceri fiscale pentru investitori, poate stabili ca firmele din Câmpina să aibă prioritate la executarea de lucrări publice, pentru ca banii să circule tot în localitatea noastră. Ar fi multe de discutat dacă primarul ar fi de acord să organizeze o întâlnire cu oamenii de afaceri locali”.

8 Comments

  1. anonim says:

    Daca reusiti sa aduceti primarul in aceeasi incapere cu oamenii de afaceri locali, sunteti de apreciat si va urez succes.

    Dar sa vedem , poate Dl Primar nu accepta orice persoana/om de afaceri in sala…..si poate are preferinte…..unii au dreptul sa participe, altii nu…..depinde de prerintele si afinitatile Dlui Primar.

  2. Tudor says:

    discursul dlui Guran e din ce in ce mai bun, recunosc; dar trebuie sa fi naiv sa crezi ca face parte dintre cei ce vor binele orasului absolut dezinteresat; omul are un scop politic si se tine de el, daca nu si*l atinge atunci se va da repede la fund; vedem dupa 2012 cit ii pasa de Cimpina; personal nu cred ca are vreo sansa sa cistige alegerle ptr primar iar consilier local nu*l vad, chiar sint curios spre ce sfere se va indrepta.

  3. Doar eu says:

    Tudor te aprob. Poate avea foarte mari interese si Dl.Guran (ca TOTI ceilalti), insa daca in timp ce isi vede de afacerile sale prospere sa ii functioneze bine, da si o mana de ajutor la inflorirea orasului astuia, chiar nu ma intereseaza.
    Deunazi citeam un comentariu al Dl.Tiseanu in care „atentiona” un cetatean care si-a permis sa zica de Campina ca e nedezvoltata, comparandu-ne cu alte orase care stau mai prost….(http://www.campinaph.ro/2011/06/liberalii-au-vorbit-despre-bazinul-de-inot-si-au-incercat-niste-explicatii.html#comments)-atasez chiar………..subliniez doar faptul ca ce viitor putem avea daca EL prim om al MUNICIPIULUI ne tot compara cu ce e sub noi …ajungem „departe”!!!!
    De ce sa privim in spate la cine sta mai prost ca noi cand NOI trebuie sa avansam????

  4. jonny says:

    BV „doar eu” ! In spirit de gluma te-as angaja pe post de translator pt Dl Tiseanu, deoarece dansul nu a inteles,insa observ ca inteleg campinenii.E „bine” sa ne comparam cu cei mai care sunt pe o treapta inferioara noua…..In loc sa aspiram la mai mult, si sa ne comparam cu alte orase…..

  5. Doar eu says:

    jonny, Dl. Tiseanu a inteles crede-ma, insa incearca sa suceasca discursul si sa-l invarta pana te ameteste(adica sa devieze de la subiect)….e tipic lui…adica te duci cu o problema si el iti vorbeste asa de frumos…DAR ASA DE FRUMOS!!!…dar cand ai iesit din biroul sau….nu ai rezolvat nimic….insa realizezi cand iesi din transa (ca la asta chiar nu il intrece NIMENI)

  6. jonny says:

    HA HA :)) Hai ca explicatia ta este dementiala :))Sa stii ca este un talent si asta……sa vorbesti asa de frumos…..:))Totusi, vorbind de lucruri mai serioase,consider ca ar fi necesara o asemenea intalnire, insa fiecare sa vina cu „temele” facute de acasa.Insa efectiv sunt curios cum vor fi alesi acesti oameni de afaceri.Insa ar fi interesant, si cred ca este o idee constructiva.Chiar voi urmarii acest subiect, sa vad daca se concretizeaza pana la urma.

  7. Doar eu says:

    Hai sa nu mai visam cu ochii deschisi…in general rana se trateaza, se dezinfecteaza…se inlatura microbii…daca intelegi aluzia…intai sa plece cine stopeaza economia in orasul asta si dupa aceea cand vor avea frau liber in discutii fara temeri pentru firmele lor atunci vor iesi in fata…pana atunci dam cu baneocin 😛

  8. jonny says:

    :)) :))) :))

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *