Social

Patriarhia Română reacţionează la manifestările de protest ale românilor

Prin intermediul unui comunicat de presă, Patriarhia Română îşi spune punctul de vedere faţă de protestele din ultimele 11 zile. „Deşi autonomă faţă de Stat şi neutră din punct de vedere politic, totuşi Biserica nu poate fi indiferentă faţă de suferinţa poporului pe care îl păstoreşte pe calea mântuirii. Prin urmare, ea trebuie să-şi exercite, în acelaşi timp, vocaţia de factor al păcii sociale şi de apărătoare a demnităţii umane atunci când aceasta este umilită din cauza nedreptăţilor sociale, a sărăciei şi neajutorării”, se menţioneză în comunicatul de presă remis Mediafax.

Patriarhia precizează că, întrucât situaţia actuală de profundă nemulţumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale şi economice din societate, în cadrul viitoarelor şedinţe ale Adunării Naţionale Bisericeşti şi Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române (BOR) din 15-16 februarie va fi dezbătută cu prioritate contribuţia Bisericii, prin cuvânt şi faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti. „BOR consideră că în aceste momente dificile trebuie să fie sporite rugăciunea, dialogul şi cooperarea pentru a găsi împreună modalităţi practice de rezolvare a problemelor existente şi de restabilire a încrederii în instituţiile cu responsabilitate maximă pentru viaţa societăţii româneşti, îndeosebi în contextul internaţional prezent care este confuz şi instabil. Biserica Ortodoxă doreşte să fie permanent un factor al păcii sociale, nu unul de învrăjbire, deoarece împreună se pot găsi soluţii concrete pentru ieşirea din criza actuală”, se mai arată în comunicatul menţionat.
Este prima reacţie a Patriarhiei Române de la izbucnirea manifestărilor de protest.

2 Comments

  1. misu says:

    Biserica permanent este un factor de stabilitate socială, in schim opozitia este tot timpul contra…

  2. Olgutza says:

    Sincera sa fiu sunt dezamagita total de BOR. Mesajul acesta vine cu prea multa intarziaere Biserica stiind de multa vreme cu ce probleme se confrunta enoriasii sai. Nu a dat pana acum nici un semnal de incurajare. In ultimii ani mi s-a parut ca unica preocupare a Patriarhiei e legata de strangerea banilor pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *